"Проектът Флорида" - искрен детски смях напук на бедността

  • Дата: Снимки: СФФ
Дата: 16.03.2018 Снимки: СФФ
Iwoman.bg

"Проектът Флорида" определено не е от филмите, които могат да бъдат разказани. Той трябва да бъде видян. Превърнал се в явление в света на независимото кино, той се разгръща бавно и постепенно, като учебник, от който можеш да научиш много.

Това е един от онези филмови шедьоври, които нямат някой сложен сюжет, който да се развива и да достигне своята кулминация. Акцентът е поставен върху героите - всеки със своята лична съдба и приумици.

Сценарият е дело на режисьора в съавторство с Крис Бергош. Историята следва уникалната шестгодишна Муни и нейната "банда" приятелчета, чиято лятна ваканция е изпълнена с детски чудеса и приключения във време, когато възрастните наоколо преживяват доста житейски трудности.

"Проектът Флорида" и неговият маргинален мотел, оксиморонно разположен близо до Дисниленд, ни разкрива хора на ръба на бедността и пълната разруха, маргинали без постоянни доходи, деца, принудени по-бързо да станат възрастни и възрастни, носещи се безтегловно в живота като безгрижни деца, чиито живот е неясен и сложен за другите. Социалното кино изначално е лишено от хумор, но тук, повярвайте, е забавно - има фойерверки, пица, сладолед и усмихнати деца.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ ЗА ФИЛМА ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.