"Проектът Флорида" - искрен детски смях напук на бедността


"Проектът Флорида" - искрен детски смях напук на бедността
Снимка: СФФ

"Проектът Флорида" определено не е от филмите, които могат да бъдат разказани. Той трябва да бъде видян. Превърнал се в явление в света на независимото кино, той се разгръща бавно и постепенно, като учебник, от който можеш да научиш много.

Това е един от онези филмови шедьоври, които нямат някой сложен сюжет, който да се развива и да достигне своята кулминация. Акцентът е поставен върху героите - всеки със своята лична съдба и приумици.

Сценарият е дело на режисьора в съавторство с Крис Бергош. Историята следва уникалната шестгодишна Муни и нейната "банда" приятелчета, чиято лятна ваканция е изпълнена с детски чудеса и приключения във време, когато възрастните наоколо преживяват доста житейски трудности.

"Проектът Флорида" и неговият маргинален мотел, оксиморонно разположен близо до Дисниленд, ни разкрива хора на ръба на бедността и пълната разруха, маргинали без постоянни доходи, деца, принудени по-бързо да станат възрастни и възрастни, носещи се безтегловно в живота като безгрижни деца, чиито живот е неясен и сложен за другите. Социалното кино изначално е лишено от хумор, но тук, повярвайте, е забавно - има фойерверки, пица, сладолед и усмихнати деца.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ ЗА ФИЛМА ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама