8 урока за живота, които научихме от "Игра на тронове"


8 урока за живота, които научихме от "Игра на тронове"
Снимка: HBO Europe

Сигурно вече се чувствате носталгично от факта, че „Игра на тронове” свършва, точно 8 години след излъчването на първия епизод. През това време сме били благословени с 67 епизода на кървава и наистина добра телевизия. Сложните сюжети и дори още по-сложните символи превърнаха "Игра на тронове" в една от най-добрите истории, които сме виждали. И макар сериалът да е напълно завладяващ и винаги шокиращ, той ни научи на някои истини за реалния живот. А именно…

1. Никога не подценявайте силата на жените

Добре де, винаги сме знаели това, но сега сме още по-убедени. "Игра на тронове" затвърди жените по начин, който надали ще се види отново в друга фантастика. Само ще споменем имената на Денерис Таргариен, Церсей Ланистър, Санса Старк и Бриен.

2. Винаги бъдете лоялни

Макар Церсей Ланистър да притежава някои съмнителни ценности и да е взимала морално двусмислени решения, има едно нещо, на което ни е научила, а именно важността на лоялността. Тя защитава тези, които са на нейна страна, до последния си дъх.

3. Обградете се с най-добрите хора за вас

Денерис е кралица на това и като се има предвид, че шансовете за спечелването на Железния трон са доста високи, ние си водим бележки. Съществува теория, че вие сте нещо средно между петте хора, с които прекарвате най-много време, затова изберете кои да са те мъдро.

4. Прегърнете своите несъвършенства

"Веднъж приели недостатъците си, никой не може да ги използва срещу вас." казва Тирион във втори сезон.

5. Книгите са всичко

Четенето е страхотно. Но докато мислим за това като хоби, придружено от чаша кафе и одеяло, в "Игра на тронове" четенето е сериозна част от силовата игра. Вземете например Самуел Тарли, който прекарва часове в библиотеката, а една от най-често срещаните му реплики е "Прочетох го в една книга".

6. Винаги има какво още да се научи

Никога не си и помисляйте, че знаете всичко, защото винаги има начин да придобиете повече знания.

7. Трудните уроци са най-добрите учители

Първо, без значение колко ужасни са проблемите ви, те биха могли да бъдат по-лоши, като да живеете във Вестерос, например. И второ – "Всеки урок ни прави по-силни", казва Аря.

8. Всеки момент е от значение

Въпреки че в случая на Джон Сноу това не е технически вярно, освен него, почти никой в "Игра на тронове" не е бил в безопасност. Затова ценете всеки миг, който имате и никога не подценявайте ситуациите в живота си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама