Destiny Quartet стана първата българска кросоувър група с над 1 млн. гледания в YouTube


Destiny Quartet стана първата българска кросоувър група с над 1 млн. гледания в YouTube
Снимка: Димитър Георгиев

Гери, Звезди, Ивелина и Лора, които стоят зад най-популярната българска кросоувър формация Destiny Quartet, постигнаха поредния голям успех. Композицията им "El Choclo" достигна 1 милион гледания в най-популярната платформа за видео споделяне в света YouTube.

Аранжиметът на едно от най-обичаните танга за всички времена "El Choclo" е дело на италианския композитор Маурицио Абени. Той прави специaлна версия за четирите български виртуозки, а режисьор на предизвикателния клип е Васил Стефанов.

Кросоувър стилът е "кръстопът", където се срещат класическата и съвременна музика, а вариациите на тези "срещи" могат да бъдат множество. Едни от най-ярките примери в световен мащаб, които избират този стил, са David Garrett, 2 Cellos, Bond, Ара Маликян и много други.

Destiny Quartet владеят до съвършенство класическите инструменти и трупат все повече почитатели както в България, така и по света. Припомняме, че четирите красавици станаха част от сериала "Страсти в Тоскана" и записаха музиката към четвъртия му сезон.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама