Певицата, която ще остане скрита в песента ни за Евровизия (видео)


Певицата, която ще остане скрита в песента ни за Евровизия (видео)
Снимка: БНТ

Дни след като БНТ обяви българската песен, която ще ни представя на тазгодишния конкурс "Евровизия" в Лисабон - "Bones" на специално сформираната група Equinox, стана ясно, че зад изпълнението в Португалия всъщност ще стоят шестима, а не петима души.

Заедно с Equinox - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов, Джони Манюел и Трей Кембъл, "Bones" ще бъде допълнена и от гласа на шести човек - беквокалът на Жана Бергендорф Мария Димова.

Тя е R&B певица, която покори класациите с авторската си песен "Bbboy", а в последствие нашумя и с представянето си в предаването "Гласът на България", където се яви на кастинг с фолклорна песен - "Калиманку Денку".

Вероятно именно заради многостранния й талант тя е била избрана и и ще изпълни фолклорните мотиви на българската песен на "Евровизия".

"Композиторът Борислав Миланов се свърза с мен чрез Фейсбук и ме покани да бъда беквокалистка на Жана. Ще изпълня фолклорните мотиви. Няма да бъда на сцената, а зад нея. Гласът ми ще се чува, но аз няма да се виждам. Това е предложение, което не се отказва", коментира певицата.

Тя допълва, че за нея е чест да е част от проекта и смята, че представянето ни ще е на много високо ниво и България дори има шанс да спечели "Евровизия" тази година.

Според правилата на конкурса държавите нямат право да излизат на сцената с повече от шестима души. Концепцията на българското представяне на песента обаче засега все още е тайна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама