Свободни стъпки от Тайван на ONE DANCE WEEK 2019


Свободни стъпки от Тайван на ONE DANCE WEEK 2019
Снимка: ПР

Спектакълът СвободниСтъпки и солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини на тайванската компания за експериментален танц HORSE ще видим на 3 и 4 октомври на сцената и във фоайето на Дом на културата "Борис Христов" - Пловдив, като част от програмата на международния фестивал ONE DANCE WEEK.

Спектаклите са включени във Фокус Тайван, от който е част и откритият урок по брейкденс (Monday School) с компанията Les Petites Choses Production. Урокът ще се проведе на 27 и 28 септември пред стълбите на "Каменица" в централна част на Пловдив, и ще даде възможност на зрители и участници от различни възрасти да общуват по забавен начин чрез изкуството на танца.

На 3 октомври и отново в Дом на културата "Борис Христов" - Пловдив, ще гледаме спектакъла КОКОРО на Луна Ченере, един от открояващите се таланти сред младите италиански хореографи.

HORSE/Тайван

Компанията за танцов театър HORSE е основана през 2004 г. от петима млади артисти, които споделят любовта си към съвременния танц и хореографията. През годините колективът успява да си изгради отличителен сценичен профил чрез физическа експресивност и изключителна креативност и да се превърне в платформа за артистично изразяване на тайвански хореографи, включително и чрез привличане на чуждестранни творби в състава на компанията.

СвободниСтъпки

3 октомври - Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив

Спектакълът СвободниСтъпки e дългогодишен проект на тайванската компания, който изкусно представя най-първичното и чисто състояние на танцовото изкуство. Хореографията на Су Вей-Чиа, един от основателите на HORSE, е посветена на движението, пречистена от наслагвания и ограничения. Резултатът е много физическо и концептуално танцово произведение, в което тялото може да покаже всичките си способности.

СвободниСтъпки - Нини @Chang-Chih Chen


СвободниСтъпки ще бъде представен на 3 октомври от 19:00 ч. в Дом на културата "Борис Христов". Спектакълът е за зрители над 18 години. Билети ще намерите на касите на ЕasyPay и онлайн в мрежата на EpayGo.

СвободниСтъпки - Нини

4 октомври - фоайето на Дом на културата "Борис Христов", Пловдив

СвободниСтъпки – Нини се ражда на 6-тата година след създаването на HORSE като част от многогодишния проект. При него хореографската цел на Су Вей-Чиа е да изведе сценичното изкуство извън залата и по-близо до хората – на площади, улични пространства и нестандартни локации.

Чрез изследвания на различните аспекти на времето и пространството, хореографът Су Вей-Чиа създава изцяло нова концепция за физичността.

В СвободниСтъпки - Нини една жена изпълнява танц за свободата от задълженията, очакванията и нагласите, а спецификите на пространството и самата публика се превръщат във важни елементи от представлението.

Спектакълът ще бъде представен на 4 октомври във фоайето на Дом на културата “Борис Христов”, а входът е свободен за всички.

КОКОРО - 3 октомври - 20:30 ч.

Дом на културата "Борис Христов", Пловдив

На 3 октомври в Дом на културата “Борис Христов” ще бъде представен и соловият спектакъл КОКОРО на италианската хореографка Луна Ченере, селектиран от танцовата платформа Aerowaves 2018 и спечелил приз за най-добра хореография Solocoreografico 2017.

"Кокоро" е японска дума, която може да се преведе като “вътрешно същество” и се свързва тясно с ума и сърцето. В този танцов спектакъл на голотата, тялото се превръща в прожекционен екран на емоции, спомени и илюзии, а плътта губи формите и очертанията си. Една душа оставя своите стъпки на сцената.

Оригиналният движенчески език на Луна Ченере разказва за разлома в понятията, с които възприемаме реалността. В съвременния свят нищо не е еднозначно „добро“, „лошо“, „красиво“ или грозно“.

Спектакълът е за зрители над 18 години.

Билети ще намерите на касите на ЕasyPay и онлайн в мрежата на EpayGo.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама