5 неща, които да не казвате след 40


5 неща, които да не казвате след 40
Снимка: iStock/Guliver

Независимо дали мислите за професионално преориентиране, промяна във външния вид или пък във връзката, няма възрастова граница, която да ви попречи да разполагате с живота си. Не се страхувайте от промените, защото всяка възраст е най-добрата възраст! А ето и кои са нещата, които да не казвате, ако вече сте духнали 40 свещички на тортата.

"Защо все на мен?"

Време е да сложите край на самосъжалението и вината. Цялото това поведение на жертва действа доста обезсърчаващо в дългосрочен план, дори и да не го осъзнавате сега. Приемете живота такъв, какъвто е, и се опитайте да го изпълните с радост и смисъл, колкото можете.

"Мъжът трябва да изкарва парите в семейството."

Финансовата зрялост е важна част от израстването и превръщането ви в пълноценен възрастен човек. Трябва да се научите да носите отговорност за собствените си разходи и да разпределяте приходите според тях.

"Животът щеше да бъде по-лесен, ако бях по-млада."

Изследвания от Университета в Сан Диего показват, че психичното здраве се подобрява с течение на времето. Докато дамите на 20 и 30 години са по-склонни към стрес и депресии, 40-те години гарантират по-философски поглед над нещата.

"Никой мъж няма да иска да излиза с 40-годишна жена."

Любовта може да ни намери и окрили на всяка възраст. Забравете за цифрите и просто преследвайте това, което искате!

"Твърде съм стара, за да се променя."

Човек се учи и променя през целия си земен път. И това е съвсем нормално, тъй като единствено промените са доказателството, че все още водим пълноценен живот. Както се казва – eдинственото сигурно нещо е промяната.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама