5-те правила за щастлив живот на Мишел Обама


5-те правила за щастлив живот на Мишел Обама
Снимка: Getty Images/Guliver

Мемоарът на Мишел Обама, "Becoming", официално е обявен за най-продаваната книга в САЩ. В тази интимна книга съпругата на Барак Обама разказва историята на живота си от ранното детство, което прекарва заедно със семейството си в Чикаго, до статута й на Първа дама на САЩ. Тя споделя тъжните и щастливи спомени, страховете и съмненията, несгодите, които е срещала по пътя, и решенията, които й помагат да остане силна и успешна. Ето кои са нейните топ 5 правила за щастлив живот.

1. Приемайте неуспехите си като уроци

Бившата Първа дама подчертава колко е важно да се борим със страха от провал, веднага щом се появи. "Неуспехът е чувство, което тлее в нас дълго преди да се превърне в реален резултат. Това е уязвимостта, която поражда съмнения, а след това ескалира."

2. Никога не гледайте на предизвикателствата като пречки

Мишел Обама е жена, която определено знае какво означава да се преодолеят предизвикателствата. В мемоарната си книга тя пише: "Бях работеща чернокожа студентка във фантастичен "бял" колеж. Аз бях единствената жена- афроамериканка във всяка стая. Дори ръководният съветник на университета ми каза "Не съм сигурен, че си подходяща за Принстън. Никога не приемайте перипетиите по пътя ви като пречка, а като изпитание на духа и силата."

Мишел Обама

3. Не се извинявайте за това, което сте

Тъжно е, но все още живеем в свят, в който банковата сметка, социалният ни статут, цветът на кожата и други физически черти често определят отношението на околните към нас. Още с влизането си в обществения живот чух всякакви неща за себе си, дори един конгресмен се беше забавлявал с дупето ми. Бяха ядосана, бях наранена, но се научих да подхождам с ирония към света и себеирония към мен самата – това помага определено.

4. Научете се да мислите за себе си

Влизайки отговорно в ролите на майки, дъщери, сестри и съпруги, жените често поставят себе си в края на списъка. Мишел признава, че на определен етап от брака й се е впуснала толкова дълбоко в живота на съпруга си, че не й пукало особено за собственото й щастие. Отчитайки го като грешка, тя се съсредоточава върху дъщерите си и собствения й комфорт, дори това да означава да пропусне важна политическа среща.

5. Задайте цели и бройте малките победи

В цялата си книга Мишел говори за целите, които е поставяла в различни периоди от живота си. Това е наистина широк спектър – от благотворителен базар в училището на децата до политическите цели по време на мандата на Барак Обама. Всеки положителен резултат е малка победа!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама