8 начина да бъдете по-щастлива през 2019


8 начина да бъдете по-щастлива през 2019
Снимка: iStock/Guliver

В края на всяка година имаме дълъг списък с планове за следващата. Ще ядем по-малко шоколад и повече зеленчуци, ще тренираме повече, ще научим нов език, ще посетим вълнуващи места и ще правим повече добрини. И всичко това преди февруари. Въпреки че нашите намерения са винаги положителни, а новите ни дневници, пълни с вълнуващи неща, януари е труден месец. И до края на първата седмица на работа забравяме всичките си планове. Така че вместо грандиозни цели, по-добре да се фокусираме върху нещо по-малко, но ефективно. Ето какво можете да направите следващата година, за да бъде тя много по-успешна, по-пълноценна и щастлива.

1. Направете си дигитален детокс

Най-хубавото в тази малка промяна? Можете да я направите, докато си стоите вкъщи на дивана с чаша горещ шоколад. Премахнете хората във Facebook, които не са ви истински приятели, спрете да следите Instagram акаунтите, които по някакъв начин ви карат да не се чувствате добре, изтрийте всички непрочетени имейли (ако не сте стигнали до тях миналата година, никога няма да го направите). Изтрийте всички приложения на телефона си, които не използвате, а след това го направете и на компютъра си.

2. Направете списък

Напишете кратък списък с неща, които бихте искали да направите през 2019. Да видите приятел, който живее далеч, или да реализирате нещо, което отдавна отлагате. След това до всяка точка от списъка напишете кратка задача, която ще ви помогне да постигнете целта си. Разбийте всички цели на малки задачи и така ще успеете да ги постигнете по-лесно.

3. Експериментирайте с вкусовете

Никога не сте опитвали сладък картоф? Чудите се какъв вкус има мангото или пък звездовидният анасон? Ако сте били в готварски коловоз и винаги пазарувате едни и същи неща, сега е времето да ядете повече зеленолистни, да опитате нови подправки и да си създадете повече приключения в кухнята.

4. Прочетете книга в кафе

Лесно е да кажем, че ще четем повече, но на практика е много по-трудно, когато сме толкова заети. Ако не пътувате до работа с обществен транспорт, задачата става още по-сложна. Така че вземете нещата в свои ръце. Можете да четете в любимото си кафе, където да се отдадете на спокойствие.

5. Поканете приятели на вечеря

Ако не ви се излиза на поредната обиколка по баровете, няма проблем. Поканете приятелите си на вечеря вкъщи. Най-хубавото е, че винаги можете да поръчате храна от любимия ви ресторант и да отворите бутилка вино.

6. Погрижете се за себе си

Грижата за себе си не винаги е свързана с балончета във ваната и разкрасителни ритуали. Колкото по-малко стресиращо ежедневие водите, толкова по-добре ще се чувствате. Препоръчваме ви да се опитате през следващата година да елиминирате до минимум нещата, които ви създават ядове и да улесните живота си. И това включва да разчистите дома си от ненужните вещи и да започнете да водите по-екосъобразен начин на живот.

7. Отделете време за себе си

В днешно време е много трудно да отделите време само за себе си. Ето защо е още по-важно да го правите. Правете го поне веднъж седмично. Изключете телефона си и всички социални мрежи, пуснете си релаксираща музика и се отдайте на любими занимания.

8. Реагирайте импулсивно

Има ли нещо, което бихте искали да сторите? Независимо дали е да посетите някой град, или да опитате нещо ново, януари е идеалното време да го направите. Резервирайте билет за влак (или полет), запишете се за дегустационен клас. Най-добрите промени, които можете да направите през Новата година, са да се възползвате от възможността да опитате нещо ново, което наистина ви вълнува.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама