Sofia Fit Fest 2019 - по-мащабен и с нови активности


Sofia Fit Fest 2019 - по-мащабен и с нови активности
Снимка: Sofia Fit Fest

"Открий своята сила, открий своята тренировка!" е мотото и на тазгодишния Sofia Fit Fest 2019, който ще се проведе на 4, 5 и 6 октомври в зала "Арена Армеец". Тази година изданието на фестивала е два пъти по-мащабно. Ще бъдат представени над 35 вида фитнес дисциплини за групови тренировки и общо над 40 от най-успешните и популярни фитнес презентъри от цял свят и България.

Площта на Sofia Fit Fest 2019 е значително увеличена, в сравнение с предишната година – 2000 кв.м. открита зона и 1300 кв.м. закрита част, всяка от които с целодневна активна програма. И тази година най-мащабното събитие за групови тренировки се провежда в партньорство с Фондация "София – Европейска столица на спорта".

Един от най-успешните и легендарни спортисти в България – Йордан Йовчев, активно подкрепя Sofia Fit Fest 2019. Тази година той е официалният посланик на фестивала, включва се в лекторската програма, както и със собствена спортна демонстрация на станцията за стрийт фитнес, чийто възможности ще ни демонстрират и от Клуб по гимнастика и стрийт фитнес "Street Workout Bulgaria".

"С най-голямо желание и удоволствие и тази година съм част от Sofia Fit Fest. Защото има какво да предадем на всеки, който е или иска да бъде физически активен, който иска да прекара емоционално и забавно време с нас. На фестивала ще съм мотиватор и лектор, и ще се включа с личния си пример, който се надявам, че ще вдъхнови много нови фенове на активния начин на живот", сподели Йордан Йовчев по повод предстоящото издание на фестивала.

Sofia Fit Fest 2019 ще предложи на своите посетители специално изградена открита кросфит зона, на която тази година ще се проведат състезания и с награден фонд. А участниците ще имат възможността да бъдат тренирани лично от Ставри Ставрев – първият българин, класирал се на най-престижните игри по кросфит в САЩ тази година, на които за 200 квоти се бориха над 400 000 атлета от цял свят.

Една от целите на фестивала – да представя иновациите и последните световни тенденции в света на груповия фитнес, се осъществява и тази година. За първи път в България на Sofia Fit Fest 2019 ще бъде представена концепцията MYFUNTONE и нейният основател, шведката Яна Спринг. А превърналата се в световен феномен Strong By Zumba, тази година ще се тренира с една истинска звезда и мастър треньор от САЩ – Нейт Офър. Сред изненадите на Sofia Fit Fest 2019 са и Legion Run препятствията, специално конструирани за фестивала.

"Хората в България все повече осъзнават нуждата и ползите от по-активния начин на живот, съчетаващ здравословно хранене и спорт. Вярваме, че Sofia Fit Fest ще им предостави не само нужната информация и допълнителна мотивация, но и практически съвети как да се възползват максимално от най-новите постижения и тенденции в сферата на фитнеса и спорта в зала", каза Марина Ранкова, създател и организатор на Sofia Fit Fest и един от водещите спортни инструктори у нас.

Трите фестивални дни събират в себе си множество тренировки, демонстрации, семинари и обучения. На 4 октомври програмата е посветена на специализирани обучения и сертификации за спортни инструктори и треньори, водени от лицензирани професионалисти от цял свят. На 5 и 6 октомври участниците на Sofia Fit Fest 2019 могат да се насладят на активна програма, провеждаща се на 2 сцени, с най-популярните и утвърдени български и международни фитнес презентъри, покриващи почти всички най-обичани спортни класове (дисциплини) за групови тренировки. Всеки участник може да наблюдава или участва във всеки един клас от фестивалната програма свободно и спрямо своите предпочитания и възможности. Sofia Fit Fest е за всеки, независимо от неговите възраст, пол или ниво на спортна подготовка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама