„Дни на Кариерата“ за 11та поредна година възпитаниците на ТУ получиха шанс за работа по специалността


„Дни на Кариерата“  за 11та поредна година възпитаниците на ТУ получиха шанс за работа по специалността

Инициативата „Дни на Кариерата“, която току що завърши в София и Пловдив доказа за пореден път, че все повече талантливи и предприемчиви студенти в България са мотивирани и подготвени да започнат кариера в избраното от тях поприще. Събитието е пример и затова, че все по-голям брой фирми отварят вратите си за младите хора и им дават възможност да работят по специалността.

В рамките на два дни – 25ти и 26ти октомври 2016 година, в Техническият университет в София се събраха стотици студенти, заинтересовани да се запознаят с предложенията за кариера в компаниите и да представят себе си, като потенциални кандидати. Над 90 фирми от страната участваха в изложението с представителни щандове и презентации.

БТЛ Индъстрийз, участник – ветеран в Кариерния форум, за поредна година даде шанс на млади и неопитни студенти, които демонстрират хъс и желание за работа. През последните три години около 10 студенти станаха част от екипа на БТЛ, благодарение на „Дни на Кариерата“ и без съмнение тази година също ще даде успешен старт на много млади кадри.

Студентите имаха възможност да разгледат не само брошури и рекламни материали, но и част от продуктите на компанията. Представители на фирмата с ентусиазъм разговаряха с младите хора и отговаряха на въпросите им. Интересът на студентите за кариера в областта на високотехнологичното медицинско оборудване се оказа огромен. Служителите на БТЛ запознаха младите хора с перспективите за кариера в различни направление във фирмата, като разработка на нови продукти (включително софтуер, хардуер, механика и тест и др.), маркетинг, администрация, логистика и много други.

В Пловдив инициативата „Ден на Кариерата“ се проведе на 27ми октомври във Филиала на ТУ. С всяка година броят на студентите, посещаващи изложението и на участващите фирми се увеличава. Част от компаниите избраха да представят възможностите за кариера за младите хора с презентации.

Всяка фирма разполагаше с щанд в изложбената част, където заинтересуваните студенти имаха възможност да разговарят директно със служители на участващите фирми и да кандидатстват за позиции по специалността. Ето защо, стотици студенти носеха със себе си изрядни автобиографии и мотивационни писма.

„Дни на Кариерата“ се превръща в традиция за успешен старт на много млади хора, които искат да се развиват и усъвършенстват в избраната професия. Нарастващият интерес към изложението и позитивните резултати са основание да вярваме, че следващата есен още повече компании ще присъединят към екипите си мотивирани студенти, с голям потенциал.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама