5 неща, с които сами пречим на успеха си


5 неща, с които сами пречим на  успеха си
Снимка: iStock/Guliver

За да постигнете успех, трябва да бъдете интелигентен, постоянен, но и емоционално зрял. А за да подсилите вашата психическа устойчивост, трябва да сте готови да погледнете критично на начина си на живот, да разпознаете нещата, върху които трябва да работите и тези, които трябва просто да забравите. Ето кои са 5 пречки, които често поставяме сами на пътя си според Inc.com.

1. Завистта

Тя е свързана с желанието или да притежавате това, което другите имат, или да се надявате те да го загубят. Да се интересувате повече от чуждото благополучие, вместо от вашето собствено. Колкото повече се съсредоточите върху това, което имате, а не това, което ви липсва, толкова по-щастливи ще бъдете.

Завистта е илюзорно чувство, което ви кара да вярвате в заблуди. В края на краищата, чуждият успех не ви отнема нищо и няма никаква причина да ви кара да се чувствате зле.

2. Сравняването

Успелите хора не се сравняват с другите. Те знаят, че това е загуба на време и енергия, защото всеки човек е различен и сам по себе си уникален. Вместо това, сравнете настоящето си състояние с това от вашето минало, за да видите до къде сте стигнали, и с желаното от вас бъдеще, за да прецените по кой път да поемете.

3. Страхът

Ако се страхувате от провалите, най-вероятно изпитвате страх и от поемането на инициатива и предприемането на действия. Страхът е начинът, по който мозъкът ни казва, че пред нас е застанало нещо важно, с което трябва да се справим.

Рисковете и опасностите са истински, но да се отдадеш на страха е избор. Ако изберете да го преодолеете, ще продължите напред по-силен, по-мъдър и по-умен от всякога.

4. Разсейването

Около нас постоянно има неща, които могат да ни разсеят. Изкушения, които са само на няколко крачки или няколко клика разстояние. Ако искате да постигнете успех, трябва да ограничите разсейването и да засилите вашата концентрация.

5. Отлагането

Отлагането определено е най-често срещания начин, по който човек съботира собственото си развитие. Всеки ден, прекаран в отлагане, е ден, в който се притеснявате и тревожите за нещата, които така или иначе трябва да бъдат свършени.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама