5 полезни техники на езика на тялото


5 полезни техники на езика на тялото
Снимка: iStock/Guliver

Не подценявайте силата на езика на тялото. Някои неща, като например лека усмивка в подходящия момент, са лесни за прилагане. Но има и трикове, които забравяме или не се чувстваме особено комфортно да употребим. Те обаче могат да ни донесат много ползи в професионалното общуване, пише Business Insider. Ето кои техники е добре да овладеете.

1. Повтаряйте като огледало движенията на другия човек

Имитирайте ненатрапчиво позата и жестовете на човека, с когото говорите. На подсъзнателно ниво така му показвате, че го уважавате и се съгласявате с него. Важно е обаче да не изглежда сякаш му се подигравате.

2. Енергична походка

Хората, които вървят уверено, излъчват доверие и са по-привлекателни от останалите, сочат проучвания. Затова си заслужава да вложите малко усилия в подобрението на походката си.

3. Изкуството на зрителния контакт

Ако избягвате да гледате хората в очите, създавате впечатление на неискрен човек с ниско самочувствие. Ако пък прекалите, става неловко. Научете се да балансирате зрителния контакт.

4. Ръцете да се виждат

Притеснителните по природа хора често държат ръцете си в джобовете или под масата или пък ги скръстват на гърдите си. Вместо това ги дръжте отворени, на видима позицията. Така не изглежда сякаш криете нещо.

5. Забавете темпото

Друго характерно нещо за нервните личности е да припряният маниер – те говорят бързо, движенията им са резки. Много по-добре е да забавите темпото. Така създавате впечатление на компетентен професионалист, който държи всичко под контрол.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама