5 полезни техники на езика на тялото

  • 5 полезни техники на езика на тялото
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 20.06.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Не подценявайте силата на езика на тялото. Някои неща, като например лека усмивка в подходящия момент, са лесни за прилагане. Но има и трикове, които забравяме или не се чувстваме особено комфортно да употребим. Те обаче могат да ни донесат много ползи в професионалното общуване, пише Business Insider. Ето кои техники е добре да овладеете.

1. Повтаряйте като огледало движенията на другия човек

Имитирайте ненатрапчиво позата и жестовете на човека, с когото говорите. На подсъзнателно ниво така му показвате, че го уважавате и се съгласявате с него. Важно е обаче да не изглежда сякаш му се подигравате.

2. Енергична походка

Хората, които вървят уверено, излъчват доверие и са по-привлекателни от останалите, сочат проучвания. Затова си заслужава да вложите малко усилия в подобрението на походката си.

3. Изкуството на зрителния контакт

Ако избягвате да гледате хората в очите, създавате впечатление на неискрен човек с ниско самочувствие. Ако пък прекалите, става неловко. Научете се да балансирате зрителния контакт.

4. Ръцете да се виждат

Притеснителните по природа хора често държат ръцете си в джобовете или под масата или пък ги скръстват на гърдите си. Вместо това ги дръжте отворени, на видима позицията. Така не изглежда сякаш криете нещо.

5. Забавете темпото

Друго характерно нещо за нервните личности е да припряният маниер – те говорят бързо, движенията им са резки. Много по-добре е да забавите темпото. Така създавате впечатление на компетентен професионалист, който държи всичко под контрол.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.