6 подходящи момента да поискате увеличение на заплатата


6 подходящи момента да поискате увеличение на заплатата
Снимка: iStock/Guliver

Много служители се притесняват да поискат по-голяма заплата. Такъв разговор наистина може да бъде неловък... ако е в неподходящ момент. От Money.com посочват някои ситуации, в които вие сте в силната позиция и можете да лобирате за повишение.

1. Средната заплата във вашата професия на други места е много по-висока. Ако сте направили проучване и сте осъзнали, че ви плащат по-малко, отколкото на ваши колеги в други фирми, спокойно можете да поискате повишение. Вероятно и шефовете ви го знаят и просто се надяват, че няма да забележите.

2. Поели сте допълнителни отговорности. Редно е да получавате пари, еквивалентни на работата, която вършите, Щом тя се е увеличила, трябва да се увеличи и заплатата.

Начинът, по който работи мозъкът, е сложен и все още мистериозен. Дори и да сте продуктивен човек, е силно вероятно...

3. Имате предложение от конкурентна компания. Кажете на работодателя си, че сте получили по-добра оферта. Може би ще се опита да ви задържи, като повиши възнаграждението ви. Ако ли не, наистина ви е време да напуснете.

4. Компанията се справя добре и вие видимо сте допринесли за това. Имате постижения, които са помогнали за цялостния прогрес на бизнеса. Съвсем в реда на нещата е да бъдете възнаградени.

Прочетете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама