6 съвета как да останете съсредоточени цял ден


6 съвета как да останете съсредоточени цял ден
Снимка: iStock/Guliver

В днешното забързано ежедневие често имаме чувството, че времето не ни стига за нищо. Ставаме тревожни и разпиляни, когато се опитваме да свършим няколко задачи едновременно. Можем обаче да се справим със ситуацията, ако се поддържаме достатъчно съсредоточени през целия ден. Как да стане това ни съветва Business Insider.

1. Фокусирайте се само върху едно нещо

Мислите си, че мултитаскингът е добра стратегия? Грешите. Всъщност той уврежда мозъка ни. Когато разпределяте фокуса си върху различни задачи, вие губите съсредоточеност, качеството ви на работа пада и достигането на целите ви отнема повече време.

2. Изберете онази част от деня, която ви устройва най-много

Някои хора са най-продуктивни рано сутрин, други – късно вечер. Открийте през кое време на деня сте най-фокусирани (или поне – по-малко склонни да се разсеете).

3. Направете това упражнение по дишане преди работа

Шон Ачор от Харвард ни казва да „следим дишането си внимателно в рамките на 2 минути“. Според него трябва да правим това всеки ден. По този начин мозъкът ни се фокусира върху едно-единствено нещо. Упражнението ще повлияе на съсредоточеността ни, ще ни направи по-щастливи и ще намали нивата на стрес.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама