90-минутно правило ще отключи пълния ви потенциал

  • 90-минутно правило ще отключи пълния ви потенциал
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 26.05.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Начинът, по който работи мозъкът, е сложен и все още мистериозен. Дори и да сте продуктивен човек, е силно вероятно да не използвате пълния си умствен потенциал. Според Lifehack обаче има едно правило, което ще ви помогне да го отключите.

Тялото и мозъкът ви си имат свой ритъм. Сигурно сте забелязали, че в определени часове на деня се чувствате по-енергични, в други – отпуснати.

Повечето хора работят през целия ден с еднакво темпо, без да си почиват. Това обаче не е правилно. Далеч по-добре е периоди на интензивна работа да се редуват с чести паузи.

Именно такова е 90-минутното правило – редуване на 90 минути усилен труд с 20 минути почивка. Според експерти тази формула е тайната на успеха и продуктивността.

По време на работата си трябва да се фокусирате само върху нея. Излезте от социалните мрежи, игнорирайте брътвежа на колегите и активирайте цялата си енергия.

По време на 20-минутните почивки пък трябва наистина да се откъснете от задачите си. Направете нещо съвсем различно – излезте на кратка разходка, медитирайте, слушате музика. Когато отново започнете да работите, ще забележите, че сте много по-бързи и ефективни.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.