Дневниците на принцесата: Геодезист и принцеса в едно


Дневниците на принцесата: Геодезист и принцеса в едно

Надали съществува момиченце, което да не е слушало безброй много пъти най-различни приказки за принцове и принцеси, да не си се е представяло облечено в пищни рокли, грижливо съхранявани в огромния ѝ дворец... И макар вече да сме големи, продължаваме да се вълнуваме все така силно от любовните истории с щастлив край, в които обикновеното момиче се превръща в изискана принцеса, досущ като Пепеляшка. В поредицата ни „Дневниците на принцесата” вече ви запознахме с невероятните съдби на десетки принцеси от цял свят, а днес продължаваме нашата аристократична обиколка, отбивайки се в не толкова далечната Белгия, за да се срещнем с принцеса Клеър.

Принцеса Клеър е родена на 18 януари 1974 година в Бат, Англия в задружно семейство с 3 деца. Тя има една по-голяма сестра, Джоана Кумбс, и малък брат, Матю Кумбс. Печели титлата си „принцеса“ през 2003 година, когато се омъжва за принц Лоран, най-малкият син на крал Алберт II и кралица паола Руфо ди Калабрия.

Макар да е съвсем нормално и традиционно английско семейство, по-голямата част от живота на фамилия Кумбс преминава в Белгия, където те се местят, когато Клеър е на 3 годинки. Принцесата завършва основното и средното си образование в частет институт в Уавър. Следва геодезия и се дипломира с отличие, което ѝ отрежда място в престижната фирма Brone&Oldenhove още по време на следването ѝ. Животът на Клеър си върви съвсем нормално, докато не се запознава с Лоран през 2000 година по време на празнично събиране в дома на общ приятел.

Само 2 години са нужни на влюбената двойка, за да разбере, че иска да прекарат живота си заедно. През декември 2002 година Кралският дворец излиза с официално съобщение, че принц Лоран ще се жени за своята избраница. 4 месеца по-късно, церемонията, проведена в Брюксел, е факт, а с кралски указ Клеър е коронована за принцеса още на същия ден. След сватбата младото кралско семейство се мести да живее във Вила Клементин в Тервюрен.

Макар да са минали толкова години след коронясването на Клеър, тя няма официална роля в кралското семейство, за разлика от двете ѝ етърви – принцеса Матилд и принцеса Астрид. Разбира се, присъства на официални събития, но не изпълнява никакви държавни функции. За сметка на това, се грижи за трите си прекрасни дечица и подкрепя различни каузи за защита на животните и за озеленяване на Белгия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама