Дневниците на принцесата: Японската Кейт Мидълтън


Дневниците на принцесата: Японската Кейт Мидълтън

Надали съществува момиченце, което да не е израснало с приказки за различни принцове и принцеси. И макар вече да сме големи, продължаваме да се вълнуваме все така силно от любовните истории с щастлив край, в които обикновеното момиче се превръща в изискана принцеса, досущ като Пепеляшка. В поредицата ни „Дневниците на принцесата” вече ви запознахме с невероятните съдби на десетки принцеси по цял свят, а днес продължаваме нашата аристократична обиколка, отбивайки се в Страната на изгряващото слънце, за да ви представим историята на принцеса Мако.

Принцеса Мако от рода Акишино е родена на 23 октомври 1991 година в семейството на принц Акишино и принцеса Кико. Тя е най-голямата внучка на император Акихито и императрица Мичико и може би именно поради този факт върху нея падат най-големите надежди и очаквания на японския народ.

В родината си принцеса Мако е изключително обичана и определено може да се каже, че е от най-популярните и модерни кралски особи. Редица модни критици я оприличават на японската Кейт Мидълтън. Въпреки че води охолен начин на живот, Мако е здраво стъпила на земята и рядко се показва на обществени места.

24-годишната принцеса е възпитаничка на прочутата школа Гакушуин, от където е получила добрите си обноски. Перфектният английски език пък е усъвършенствала в Университета в Дъблин през 2010 година. По всичко личи обаче, че принцесата е силно привлечена към изкуството. Мако учи история на изкуствата в Единбург цели 2 години, но получава бакалавърската си степен по „изкуство и културно наследство“ в родната Япония. Магистратурата ѝ я отвежда в престижния университет в Лестър, където се отличава сред другите студенти с буден дух и ораторски възможности. Дори на толкова хиляди километри от дома, принцесата по никакъв начин не показва аристократичното си потекло и дели общежитие с още няколко момичета.

Макар да посещава редица официални събития като член на императорското семейство, принцеса Мако искрено се радва на анонимността си. През 2011 година, след опустошителното земетресение, последвано от цунами, тя работи като доброволец, като до последно не разкрива самоличността си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама