Как да превърнем провалите си в предимства


Как да превърнем провалите си в предимства
Снимка: iStock/Guliver

Една от най-големите пречки за успех винаги е бил страхът от провал. Той е по-лош дори от самия провал. Скорошно изследване, публикувано в списание за експериментална социология, разкрива, че всеки неуспех може да ви донесе и позитиви, ако се съсредоточите върху крайната си цел. Понякога това не е лесно, защото последствията от грешката ви могат да са много тежки, но въпреки това има начин, пише Forbes. Ето 7 начина да превърнете грешките си в предимства.

1. Признайте провала си

Когато нещо се обърка, не стискайте палци никой да не забележи, защото това е неизбежно, а сами си признайте, че сте сбъркали. Когато някой друг ви посочи провала, това удвоява тежестта му. Ако въпреки проблема останете спокоен, хората могат да решат, че сте малодушен, невеж и не осъзнавате сериозността на ситуацията.

2. Предложете обяснение, не оправдание

С поемането на отговорност за действията си вие демонстрирате надеждност и почтеност, които околните със сигурност ще оценят като положителни качества, въпреки случилото се. Не забравяйте да се придържате към фактите, когато обяснявате причините за допуснатата грешка.

3. Подгответе план за справяне с последствията

Разбира се, хубаво е да поемете отговорността, но нещата не се изчерпват само с това. Специалистите препоръчват в най-кратък срок да си изработите план за справяне със нанесените щети, вместо да стоите и да чакате някой друг да разчисти бъркотията, която вие сте създали.

Научете останалите съвети ТУК!

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама