Най-трудните въпроси на интервю за работа


Най-трудните въпроси на интервю за работа
Снимка: iStock/Guliver

Мениджърите от "Човешки ресурси", които обикновено провеждат интервютата за работа, стават все по-изобретателни в питанията си. Целта на нестандартните въпроси е както по-добре да бъде преценен кандидатът като човек, така и той да бъде накаран да заобиколи стандартните отговори и да реагира бързо. Вижте кои са някои от най-трудните въпроси, задавани на събеседвания, и как да им отговорите, ако ви ги зададат.

Как ще обясните с няколко изречения на осемгодишен какво е база от данни?

В Google често ползват този въпрос, за да видят какви са възможностите ви за комуникация с клиенти. Често клиентите не разбират технологичния език и термини. Един от най-добрите отговори на този въпрос е нещо от рода на „Базата от данни е машина, която запомня много информация за различни неща“, съветват от Five O'Clock Club - агенция за подбор на персонала.

Опишете жълтия цвят на сляп човек.

Въпрос цели да провери какви точно са комуникационните ви умения, както и възможността ви да описвате абстрактни понятия. Отговорът на този въпрос изисква „умения да се фокусирате върху конкретните характиристики на жълтия цвят и възможността да го опишете по позитивен начин, без да използвате обекти в жълто", като банани например.

Ако откриете, че имате 1000 имейла в пощенската си кутия, но можете да отговорите само на 300, как ще ги подберете?

Този въпрос е важен, за да се разбере как организирате работното си време и подреждате приоритетите си. От Five O'Clock Club препоръчват да поставите с по-висок приоритет писмата от вашия пряк началник и най-големия си клиент. Всеки друг извън тези категории би ви се обадил по телефона, ако е нещо наистина важно.

Прочетете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама