Кариера

Не правете тези 5 неща на служебния си компютър

  • Не правете тези 5 неща на служебния си компютър
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 08.11.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Много хора прекарват повече време в офиса, отколкото вкъщи. Затова е нормално да искат да си свършат някаква лична работа на служебния компютър. Не бива да забравят обаче, че това устройство принадлежи на работодателя им и в големите корпоративни компании вероятно се следи. А и други колеги могат да имат достъп до него.

От Business Insider съветват никога да не използвате компютъра в работата си за определени неща, за да избегнете потенциално вредни за кариерата ви ситуации или най-малкото - неудобни въпроси. Съветите важат и за други служебни устройства - смартфони, таблети и т.н, ако ви се отпускат такива.

1. Не запаметявайте пароли за свои лични профили, когато работите на компютъра в офиса. Както вече написахме, до него могат да имат достъп много хора и това ще застраши онлайн сигурността ви.

2. Не се връзвайте към безплатни wi-fi мрежи, докато работите над важни материали. Да кажем, че сте взели служебния лаптоп и работите от друго място. Уверете се, че интернет връзката ви е сигурна, защото иначе лесно могат да ви откраднат информация.

ДОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.