Присила Чан: "Първата дама" на Facebook


Присила Чан: "Първата дама" на Facebook
Снимка: Getty Images/Guliver

Преди близо 4 години, на 19 май 2012 година, основателят на Facebook, Марк Цукърбърг, сключи брак със своята любима Присила Чан. Всъщност, сватбата на двамата влюбени бе изненада не само за целия свят, но дори и за гостите на събитието, които са били хитро подведени, че отиват на дипломирането на Присила. А коя всъщност е тя? Какво се крие зад определението "съпругата на Марк”? Днес ще ви запознаем с интересната личност на Присила Чан.

Красивата брюнетка е родена на 24 февруари 1985 година в Масачузетс. Дъщеря е на китайско-виетнамски емигранти, които пристигат в САЩ след "падането на Сайгон". Всъщност, Присила е отгледана предимно от своите баба и дядо, тъй като родителите ѝ са били принудени да работят по 18 часа на ден, за да преживяват.

След време семейството ѝ се връща в родината, а сестричката ѝ Мишел остава при нея и Марк. Реално двамата влюбени я отглеждат заедно. Днес тя е млада дама и може да се счита за първото им дете.

Въпреки че жената, пленила сърцето на Марк Цукърбърг, пази ревниво личния си живот, Присила никога не е крила, че единствено тя от своето семейство е завършила колеж. И то не каква да е специалност, а медицина. Именно висшето ѝ образование се оказва определящо за по-нататъшния ѝ живот.

По време на следването в Харвард, Присила среща Марк на един студентски купон. Всъщност, е по-правилно да кажем, че двамата се запознават на опашка за тоалетната през далечната 2003 година. Още на първата им среща разбира, че е мъж с озарен ум, но не вярва, че я харесва наистина. Той обаче твърди, че предпочита да се провали на теста, отколкото да пропусне възможността да е с нея.

Лека-полека двамата започват да излизат заедно, като само година по-късно Марк решава да основе компания, носеща името "The Facebook”. От друга страна, Присила е един от първите регистрирани потребители. Благодарение на нейните усилия, дарителските кампании за органи придобиват голяма популярност след нужната реклама в социалната мрежа.

Днес Присила е горда майка на малката Макс и не спира да се изумява от интереса на хората към нея. Възприема себе си като практикуващ педиатър и грижовна майка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама