Привлечете успеха с правилото на 5-те часа


Привлечете успеха с правилото на 5-те часа
Снимка: iStock/Guliver

Работите здраво, но не виждате дългосрочно развитие в кариерата или способностите си? Зациклили сте на едно място, а искате да усетите прогрес? Време ви е да приложите правилото на 5-те часа, което от години следват личности като Бил Гейтс, Опра Уинфри и Марк Зукърбърг.

Идеята е да прекарвате по 5 часа на седмица или 1 час всеки работен ден в учене на нещо ново. В този час трябва да посветите цялото си внимание на усвояването на информацията, пише Lifehack.

Ученето може да бъде под различна форма – може да четете или да експериментирате на практика с нещо ново. Добра идея е да поддържате дневник, в който да отбелязвате какво сте научили.

Лесно е претоварването да се обърка с прогресирането ни като професионалисти. Може би си мислите, че като седите от сутрин до вечер в офиса, се развивате в правилна посока. Но когато се фокусираме върху дребните ежедневни задачи, понякога забравяме за дългосрочните си амбиции.

Затова и 5-часовото правило е полезно – то ни кара умишлено да положим усилие да научим нещо, а не да чакаме това да стане от само себе си в процеса на работа. Поставете си конкретни цели и си дайте време да ги постигнете. Сами ще усетите израстването си.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама