Стартиране на онлайн бизнес – какво е нужно?


Стартиране на онлайн бизнес – какво е нужно?

„Пари, пари, пари!...” Така започва художествената проза на Христо Ботев „Това ви чака”. Един бърз прочит и веднага разбираме колко е актуална темата за парите. Особено днес. И наистина: „…Парите са ум, парите са чувства, парите са живот, парите са Бог…”. В нашето забързано, натоварено ежедневие парите са основната грижа на всяко едно семейство. И някои ще си кажат: „Решението е лесно. Намираш си работа.”

Да, но нека си представим, че ние сме на мястото на немалка част от съпругите и най-вече майките в България, които трябва да се грижат за невръстните си деца. Парите от майчинските са крайно недостатъчни. Единствения вариант е работа от вкъщи. Повечето от позициите, които се предлагат като работа от вкъщи обаче, изискват сериозни технически познания и най-вече време. Време, с което повечето домакини не разполагат. Тогава? Какво е нужно на една независима жена, за да стартира онлайн бизнес?

Има много варианти да припечелваш „някой лев” странично, докато се грижиш за дома и семейството си. И то без да лепиш етикети, говориш по телефона нон стоп или стоиш постоянно пред компютъра.

- Най-лесното нещо е да си направиш блог и да качиш реклами на него, от които да печелиш. Блогът може да е на всякаква тематика. Да разкажеш за теб. Блог за рецепти. Блог за пътувания. За съвети в домакинството или в гледането на деца. Всичко, за което се сетиш. След това се регистрираш в Google, слагаш техни реклами и готово.

- Може да си направиш сайт и да станеш виртуален асистент в област, където се чувстваш силна. Според нас това е доста рисковано в България, понеже у нас хората не обичат да им се „дава акъл”.

- Друг вариант е отварянето на онлайн магазин със стоки на дропшипинг. Вие не поддържате никакви наличности. Имате партньори, с които имате договори. Когато пристигне поръчка при вас, просто я купувате от ваш партньор на по-ниска цена и я препродавате на по-висока на вашите клиенти.

- Удачно занимание са и т.нар. фрийлансър услуги – писане на статии, преразказване, превод на друг език, поддържане на фейсбук страници, създаване на сайтове и каквото друго умеете. Регистрирате се в блогове и форуми за такива услуги, и сте готови.

- Вариант е и притежанието на афилиейт сайт. Чрез него рекламираш стока или услуга на някой друг и при покупка получаваш хонорар.

Както виждате вариантите за попълване на семейния бюджет чрез бизнес онлайн не са малко. Всяко едно предложение е удачно и може да се опита. Не изискват голяма инвестиция, ако изобщо е нужна такава, и няма да пречат на ежедневните ви задължения вкъщи. За изпълнението на които и да било от горните варианти ще се нуждаете от:

- Компютър/лаптоп – имайте в предвид обаче, че ако се занимавате с фрийлансър проекти, изискващи програмиране или обработка на изображения, ще ви трябва по-мощна станция.

- Стабилна интернет връзка – тук ключовата дума е „стабилна”. Понеже надали ще ви е особено приятно да завършите проекта, по който работите, но заради интернет прекъсвания да не можете да го качите или изпратите на поръчителя.

- Хостинг. Когато имате сайт хостинг услугите са от изключителна важност. Трябва да са от сигурен провайдър с лесни и качествени настройки, и да ни струват прекалено скъпо. Бих ви препоръчал да избягвате българските такива, понеже тарифите им са силно завишени. Уеб хостинг от е удачен вариант. Coolicehost предлагат всичко, от което вие като навлизащ предприемач бихте се нуждаели – достъпни и качествени услуги, лесен администраторски панел и денонощна поддръжка.

- Аудитория – за да продавате нещо (било то стока или услуга) трябва да имате на кого да го продадете. Личният ни съвет е да си създадете бранд – лесноразпознаваемо име, с което да се наложите на пазара. Залагайте на качествените услуги, а не на количеството поръчки. Понеже качественото изпълнение носят реноме и безплатна реклама от вашите клиенти.

Избирате си вариант, осигурявате си необходимите неща и започвате. Единствено фантазията ви би ви ограничила. Не бива да се отчайвате, ако нещата се случват прекалено бавно – всяко начало е трудно. Просто не трябва да се отказвате. Покажете воля и усилията ви ще бъдат възнаградени. Следвайки съветите ни шанса за провал се редуцира значително. Затова вместо да се чудите какво да правите, за да подпомогнете бюджета ви, защо не опитате някоя от горните идеи за онлайн бизнес.

- Нуждата от пари кара все повече майки да изоставят децата си на грижите на родителите си или още по-лошо - на ясли, след първата година от майчинството си, и да се върнат на работа. Социалната ни система не осигурява необходимото спокойствие на младите майки и ги принуждава да търсят алтернативи. Една добра алтернатива за независимите жени е да си осигурят нужните неща за стартирането на онлайн бизнес и да се опитат да компенсират липсата на адекватна финансова политика за майчинството си от страна на държавата, започвайки собствен онлайн бизнес. Нужна е упоритост и постоянство. Вярваме, че вие ги имате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама