Тайната на успеха? Правилото на 40-те %

  • Тайната на успеха? Правилото на 40-те %
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 26.10.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

На пазара има десетки книги, които съветват как да успеете в живота. В повечето от тях пише едно и също под различни форми.

Ако обаче наистина искате да дръпнете напред в кариерата си, ви трябват не пространни правила, а едно елементарно правило - правилото на 40-те процента.

Твърдост, издържливост, отдаденост, амбиция са думите, които описват този принцип. А ето и какво представлява той най-общо: Когато умът ви ви казва, че не издържате, че сте изтощени, че не бихте могли да направите нищо повече, вие всъщност сте само готови само на 40% от възможностите.  

Човешкото съзнание е нещо невероятно. Може да ни кара да се движим с невероятна скорост или да бута назад. Правилото на 40-те процента ни напомня, че без значение колко изчерпани се чувстваме, винаги е възможно да намерим още енергия, още мотивация, още решителност. 

Принципът може да се приложи за академични предизвикателства, начинания в кариерата или пък трудности в личния живот. Защото справянето с тези неща не зависи от някакви наши способности, а от начина ни на мислене.

В днешно време ни учат, че трябва да избягваме провала на всяка цена, да се страхуваме от него. Това обаче е изключително вредно. Не бива да приемаме неуспехите като края на света, а да се учим от тях, да сме благодарни за опита, който ни дават. Както и да не забравяме, че винаги можем повече и че господари на живота ни сме самите ние. 

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

 

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.