Участвай в "Заедно в час" за по-добро българско образование


Участвай в "Заедно в час" за по-добро българско образование
Снимка: Заедно в час

Завършвате висшето си образование и търсите най-добрата следваща стъпка за професионалното си развитие? Вече имате професионален опит, но искате работата да ви носи удовлетворение и да се чувствате полезни не само за себе си, но и за обществото? Искате да развиете важни професионални и лидерски качества, да споделите опита си с ученици и да им помогнете да открият своите пътища в живота? Искате да бъдете част от положителната промяна в средата за живот в България?

Ако се разпознавате в някоя от тези ситуации, "Заедно в час" е правилното място за вас. Организацията с кауза, подкрепяна от "Банкя", търси способни и мотивирани професионалисти, които да допринасят за качествено образование за всяко дете в България.

"Заедно в час" иска да помогне на всички деца в страната да придобият знанията и уменията, които да им помогнат да се справят в живота, да реализират потенциала си и да станат пълноценни граждани. Като участник в програмата на организацията, вие пряко ще допринасяте за тази цел. Участниците са тези, които работят с учениците, техните семейства и училищните екипи и виждат резултатите от усилията си.

Преподаването развива ключови умения

Всеки участник в програмата на "Заедно в час" работи като учител в българско училище за период от две години. Каквито и бъдещи професионални планове да имате, преподаването ще ви научи на много важни умения, които може да са ви от полза за различни кариерни сфери. Такива са комуникационните и организационните умения, работата с разнообразни групи хора – ученици, родители, колеги учители и управленски екип на училището.

Като участник в програмата "Заедно в час" ще преминете през обучение по международния модел "Преподавай като лидер". Той акцентира върху поставянето на високи цели, начините за изграждане на мотивация, внимателното планиране и ефективното изпълнение на плана. В рамките на програмата участниците, които нямат професионална квалификация "учител", я придобиват от университет-партньор на "Заедно в час".

Заедно в час

Участниците в програмата получават подкрепа в работата и развитието си

През двете години преподаване всеки участник в програмата "Заедно в час" работят с координатори. Това са хора с опит в сферата на образованието, които подкрепят учителите във всекидневната им работа. Координаторите посещават учебни часове, дават обратна връзка, помагат за по-ефективна работа в училище и в общността.

Програмата на "Заедно в час" включва и много обучения. Не само преди започването на работа в училище, но и продължаващи, през двете години и след тях. Организацията предоставя възможности за специализация в кариерните пътеки ефективно преподаване и училищно лидерство, социално предприемачество, работа на общностно ниво и по местни и държавни политики. За всяка от тях има специално разработени обучения и практическа работа.

Пред всеки участник има и редица възможности за натрупване на опит и черпене на добри практики от цял свят. Благодарение на глобалната мрежа Teach For All, част от която е "Заедно в час". Мрежата обединява близо 50 организации от държави на 6 континента. Всички те работят по сходен модел за подобряване на достъпа до качествено образование в целия свят.

Не на последно място, учителите от програмата получават финансов стимул от организацията в допълнение към заплатата им от училище.

Ако искате да допринесете за по-качественото българско образование и да дадете добро началото на децата ни, КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама