Мантри за повече успех


Мантри за повече успех
Снимка: iStock/Guliver

Затрупани от работа, в ежедневието си често забравяме кое е наистина важното. За да си го припомняме, за да имаме позитивна нагласа, за да сме по-ефективни и по-щастливи, пробвайте всеки ден да си повтаряте тези мантри.

1. "Не мога да направя всичко днес, но ще направя поне една малка стъпка.“ Имате планове. Имате мечти. Имате цели. Пълни глупости – нямате нищо, докато в действителност не започнете да правите нещо по въпроса. Изберете само една своя цел и направете първата стъпка към осъществяването ѝ.

2. "Няма да се интересувам от мнението на другите.“ Не е лошо да взимате оценките на другите под внимание, но не и когато стоят на пътя ви към живота, който искате да водите.

3. "Ще ви покажа.“ Много хора се мотивират, след като някой друг им е казал, че не могат да направят нещо или дори ги е обидил. Ако сте от тях, канализирайте негативната емоция в труд и постоянство.

4. "Е, това не беше толкова страшно.“ Най-големият ни страх е от неизвестното. Но то не винаги е лошо. Старайте се всеки ден да се предизвиквате, да излизате по малко от зоната си на комфорт. Така ще ставате по-уверени в себе си.

5. "Не е перфектно, но няма значение.“ Болният перфекционизъм може само да ви навреди. Просто давайте най-доброто от себе си, за да сте чисти пред съвестта си.

6. "Винаги мога повече.“ Може би конкурентът ви е с по-голям опит, повече връзки, повече средства. Това не означава, че вие не можете да работите по-здраво, да положите два пъти повече усилия и пак да го изпреварите. Не ограничавайте сами собствените си възможности.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама