10 неща, за които не дължите на никого обяснение


10 неща, за  които не дължите на никого обяснение
Снимка: iStock/Guliver

Много избори, които правим в живота си, пораждат въпроси и коментари от страна на тези около нас. Често изглежда сякаш всички имат мнение за нещата, които правим, как се държим и с кого общуваме. Понякога хората стигат толкова далеч, че искат да им обясняваме решенията и изборите си, които правим в живота си. Макар да чувствате, че трябва да им отговорите, някои неща наистина засягат само нас и не сме длъжни да го правим.

1. За живота ви в момента

Независимо дали съжителствате с бившия си приятел, често сменяте квартирата си или живеете с родителите си, макар че сте минали 30, не трябва да обяснявате на никого защо го правите, ако не искате.

2. За приоритетите ви

Имате собствени идеи за нещата, които ще направят вас и любимите ви хора наистина щастливи, което е ваш основен приоритет. Тъй като всички сме уникални личности с различни ценности, мечти и стремежи, вашите основни приоритети ще бъдат различни от тези на другите. Не дължите обяснение на никого защо избирате нещо пред друго. Това е вашият личен живот и вие решавате посоката, в която да вървите.

3. За това, че не съжалявате

Ако не съжалявате за действията си, все още мислите, че някой не е прав за нещо или не ви пука много за тяхната прошка, не трябва да се извинявате. Много хора прекалено бързо предлагат да се извинят и се опитват да заздравят рани, които все още не са готови да зараснат, което може само да доведе до повече проблеми. Наистина не трябва да се извинявате, ако не съжалявате или вашата страна на историята все още не е чута.

4. Да не казвате "Да" на всичко

Имате право да кажете "не", когато не съществува основателна причина да кажете "да". Всъщност, най-успешните хора в света са тези, които са овладели изкуството да казват "не" на всичко, което не е техен приоритет. Приемете чуждото внимание и бъдете благодарни за него, но не се страхувайте внимателно да отказвате нещо, което отнема фокуса ви от целите ви. Само така може да вървите напред.

5. Обяснение за външния ви вид

Може да сте слаба, пълничка, висока, нисичка или каквато и да е, но не е нужно да давате обяснение на никого защо изглеждате така. Вашият външен вид засяга само вас и не трябва да ви определя като човек, защото сте много повече от това.

6. За сексуалния ви живот

Може да сте моногамна, да обичате да правите секс за една нощ или да си падате по същия пол. Вашите сексуални предпочитания касаят само вас, затова не сте длъжна да се оправдавате пред никого.

7. За вашите професионални и лични решения

Понякога обстоятелствата ни принуждават да избираме между работа и "да имаме личен живот". Решението не винаги е лесно и може в крайна сметка да изберете кариерата си, не защото не държите на семейството и социалния си живот, а защото градите нещо, което ще ви даде сигурност в бъдеще. И в двата случая, не дължите на никого обяснение на другите за това, че сте избрали кариерата пред личния си живот, докато се чувствате уверени за това, което правите.

8. За вашите религиозни и политически възгледи

Независимо какви са вашите политически предпочитания или каква религия изповядвате, няма нужда да се обяснявате пред никого. Ако някой не може да ви приеме за това, което сте, това е тяхна лична догма - а не ваша.

9. За това, че сте свободна

Няма нищо лошо в това да нямате партньор в живота си. Независимо дали това е отскоро или от години, вие сте свободна да решавате какво да правите с личния си живот. Освен това, вашата връзка не определя коя сте и какво можете.

10. За вашите любовни решения

Понякога хората правят неподходящи коментари относно вашите романтични отношения, което всъщност не е тяхна работа. Може би сте чували някой да казва, че сте перфектна двойка или че трябва да намерите някой друг. Вие не сте отговорна единствено пред себе си за вашия любовен живот. Живейте си живота и никога не оставяйте във връзка, защото някой друг е казал, че трябва. Правете собствените си грешки, ако трябва, но винаги се учете от тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама