10 забавни неща, които да направите през януари


10 забавни неща, които да направите през януари
Снимка: iStock/Guliver

Януари може да бъде най-уморителният месец от годината. Нека си го кажем - студено ни е, лятото е далеч и съвсем не сме в настроение за постигане на цели.

Затова защо не започнете 2019, като се забавлявате, като сте добри към себе си и се съсредоточите върху позитивите? В края на краищата, имаме твърде много други неща, за които да се тревожим. Ето 10 идеи за забавни, приятни и интересни неща, които можете да направите този януари, за да започнете годината вълшебно.

1. Снимайте

Не е необходимо да се записвате на курс по фотография или да си купите фантастична SLR камера (или дори да знаете какво означава това). Просто снимайте нещо интересно, необичайно, вдъхновяващо или нещо, което ви кара да се усмихвате. Отпечатайте и поставете в рамка.

2. Организирайте си пижама ден

Останете в пижамата си цял ден. Отпуснете се, гледайте любимите си филми. Яжте каквото решите. Да, ще се почувствате сякаш сте пропилели ден от живота си - и ще ви хареса.

3. Изгледайте любим сериал

Януари е идеалното време, в което можете да изгледате любим сериал и да се порадвате на удоволствието да гледате няколко епизода наведнъж. Поканете приятели или направете маратон с любимия, за да се насладите напълно на преживяването.

4. Организирайте вечер с вино и сирена

Организирайте дегустация на вино и сирена. Това е чудесна предпоставка да съберете приятели на вечеря и да прекарате няколко часа в сладки приказки и вкусни ястия. Подберете внимателно вината, които ще опитвате и се убедете, че за всяко вино има подходящо сирене. Гарантирано ще се получи изискана вечер, която ще запомните.

5. Отделете един ден само за себе си

Времето, прекарано с други хора, е страхотно, но кога за последен път сте отделяли цял ден само за себе си? Можете да пообиколите магазините, да гледате по телевизията каквото искате, да отидете на спа. Ако обикновено трябва да се грижите за някой друг, това ще ви се стори особено приятно и наистина ще го оцените.

6. Обадете се на приятел

Сещате ли се за онзи приятел, с когото си пишете постоянно или си изпращате случайни имейли? Можете ли дори да си спомните как звучи гласът му? Разбира се, разстоянието и обстоятелствата могат да направят срещите с близките хора трудни, но обаждането по телефона е почти също толкова добро. Ще си осигурите един хубав ден. На него също.

7. Оставете телефона

След като се чуете с всичките си любими хора, оставете телефона настрана. Не е нужно да се ангажирате с пълна дигитална детоксикация. Просто го оставете настрана една вечер и почувствайте облекчение, че не проверявате непрекъснато социалните мрежи.

8. Прочетете онази книга

Сещате ли се за книгата, която събира прах на нощното ви шкафче? Прочетете я! Легнете си 10 минути по-рано и отворете първата страница. След като го направите, ще бъдете мотивирани да превърнете четенето в редовно удоволствие.

9. Опитайте нова напитка

Вашите приятели и колеги може би се занимават със сложни нови хобита, но не е нужно да ходите на вечерен клас по дърворезба, за да разширите малко хоризонтите си. Отпразнувайте началото на новата година, като опитате нова напитка. Попитайте приятелите си за препоръки или дори персонала на бара. Така можете да откриете новия си любим коктейл или просто да разберете кое питие не е за вас.

10. Направете си плейлист

Музиката винаги е страхотно решение за разнообразяване на времето и повишаване на настроението. Ето защо през януари отделете 10-15 минути да направите нов плейлист с любимите си песни, който да си пускате винаги, когато имате нужда да се отпуснете и да се позабавлявате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама