12 качества на уверената жена


12 качества на уверената жена
Снимка: iStock/Guliver

Когато мислите за най-уверените жени, които познавате, като Малала Юсафзаи, Опра Уинфри и дори Телър Суифт, какво общо имат тези жени, което им позволява да имат различен подход към света?

Те се носят с класа и решителност. Енергията се променя, когато те влязат в стаята. Те са незабравими.

Вижте кои от следните качества притежавате и кои трябва да придобиете.

1. Те не клюкарят

Уверените жени не говорят за други жени, а само за своите мечти, планове и вдъхновения.

2. Те не се съмняват в себе си

Няма да ги чуете повторно да се чудят за решението си. Колебанието не е част от техния живот. Знаят какво правят и защо през цялото време. Те могат да мислят за своите решения продължително време, но когато решат него, е окончателно.

3. Те не следват тенденции

Уверените жени сами налагат тенденции. Не прекарват време, мислейки какво е модерно, а решават какво да облекат спрямо своите вкусове.

4. Никога не потискат чувствата си

Когато нещо е в съзнанието им, ще го разберете. Те го казват, както е. С увереността идва способността да говориш открито по начин, който другите те чуват.

5. Никога не правят компромис с грижата за себе си

Уверените жени знаят, че трябва да се грижат за себе си. Те ценят здравословният баланс между работа и личен живот, отделят време да се хранят здравословно, да спят добре и от време на време да се глезят, защото се чувстват добре от това.

6. Никога не слушат сляпо

Уверените жени обичат да събират собствени доказателства и сами да достигат до своите заключения. Те мислят извън кутията, защото знаят, че ако не направят своето собствено търсене на факти, може да не видят голямата картина.

7. Не се опитват да угодят на хората

Когато една жена е уверена в себе си, тя няма нужда от чуждото одобрение. Това изисква те да бъдат верни на себе си и да вярват, че хората, които я харесват, го правят заради това, което е.

8. Не губят време в тревоги

Времето е ценно, затова чуденето върху "какво/ако", не е полезно за уверената жена. Тя знае, че притиснението е като да обръщаш внимание на заем, преди да бъдеш одобрен.

9. Те не съжаляват

Те се учат от миналото и знаят кога са направили грешни избори, но никога не съжаляват. Да можеш да се учиш от миналото, отколкото да съжаляваш изисква увереност.

10. Не гледат на провалите като поражения

Всъщност, те са тези, които могат да ви кажат колко пъти Хенри Форд е банкрутирал, преди да успее (три пъти!). Те знаят, че винаги има неравности по пътя към успеха. Лекотата, с която се възстановяват им позволява да продължат да се движат напред.

11. Те не правят неосъзнати избори

Уверените жени са наясно с тяхната цел и използват това, за да могат умишлено да ръководят решенията си.

12. Те не игнорират инстинктите си

Дори когато всички факти сочат в една посока, ако техният вътрешен глас казва другия, те тръгват по него. Те знаят, че инстинктът е най-силният съюзник при вземането на решения, затова го слушат.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама