23 неща, които да направите сега, за да не съжалявате по-късно


23 неща, които да направите сега, за да не съжалявате по-късно
Снимка: iStock/Guliver

Понякога в живота се налага да правим неудобни неща, за които след време разбираме, че е трябвало и то за добро. Колкото и да ви е неприятно сега, след време ще бъдете благодарни и няма да съжалявате.

1. Имайте смелостта да кажете, когато нещо не е правилно.

2. Имайте смелостта да кажете, когато нещо е правилно.

3. Погледнете се в огледалото и се запитайте: Ако утре спра да се развивам, това ли е човекът, който искам да бъда до края на живота си?

4. Решете какво си струва, за да може да инвестирате време и пари в това, което е наистина ценно.

5. От време на време мислете какъв би бил животът ви, ако не съществуваха социалните мрежи, ако не документирахте всяко свое движение или ако не гледахте обработени снимки, с които да се сравнявате.

6. Спрете да преигравате и да драматизирате излишно.

7. Спрете да се притеснявате за маловажни неща, като например дали сте "дебела" или не. Никой няма да бъде на вашето погребение, защото сте имала перфектно тяло цял живот. Това как изглеждате не е постижение.

8. Задавайте повече въпроси на другите, вместо да се изтъквате.

9. Спрете да се опитвате да угодите на всички. Приемете факта, че това е невъзможно, затова живейте живота, който искате.

10. Дайте си почивка. Едно от нещата, за които хората най-много съжаляват е, че не са правили повече това, което им носи щастие. Опитвайте се да намирате време за малките неща, които ви радват.

11. Четете книги.

12. Научете се как да бъдете мили. Това е едно от най-силните качества, което ще ви бъде от полза и ще ви отведе много по-далеч, отколкото предполагате.

13. Живейте така, че смъртта да не може нищо да ви открадне. Поставете всичко на масата. Не задържайте мислите, креативността си, чувствата си, любовта си за друг ден. Този път ви води до това да станете човека, когото ви е писано да бъдете.

14. Спрете да казвате, че искате да бъдете във вечна връзка и бъдете в една. Отношенията със сродната ви душа са нещо, което изграждате. Ако не разберете това, непрекъснато ще бъдете разочаровани от човека, с когото сте.

15. Постиженията не променят живота ви, навиците го правят.

16. Напишете на лист хартия своята мисия и я използвайте като насока. Определете най-важните си ценности и се уверете, че  мислите, действията и решенията ви са в съответствие с тях. Така ще бъдете честни със себе си.

17. Не горете мостове. Научете се да излизате от приятелства, връзки и работи достойно.

18. Питайте за истината.

19. Осъзнайте защо всъщност обвинявате другите. Това, което обичате в хората, е това, което обичате в себе си. Това, което мразите в хората, е това, което не може да видите в себе си.

20. Научете се да търсите целта повече, отколкото удоволствието. Удоволствието не променя живота ви, а прави дискомфорта поносим. Целта прави дискомфорта да си струва. Не позволявайте комфорта да бъде основната ви цел.

21. Домът е там, където го направите.

22. Освободете се от илюзията, че това, което виждате в социалните мрежи, е истинският живот. Не, не е.

23. Научете се да бъдете щастлива днес. Ако не се научите как да бъдете щастлива в настоящето, никоя работа, партньор, успех, пътешествие, пари... няма да ви удовлетворят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама