6 лъжи, с които сами саботираме щастието си


6 лъжи, с които сами саботираме щастието си
Снимка: iStock/Guliver

Никой не обича лъжците. Когато някой ни излъже, това дълбоко ни наранява. Естествено се чувстваме обидени и предадени. Но истината е, че всеки ден мамим себе си, като по този начин се ограничаваме да живеем живота, който заслужаваме и предотвратяваме нашия собствен успех.

Предлагаме ви да видите кои са най-често използваните лъжи, които може би си казвате. Надяваме се, че това ще ви помогне по-добре да разберете колко разрушаващо може да бъде такъв тип мислене.

1. Аз съм жертва на миналото си

Вие не сте жертва на вашето минало, а на настоящето заради вашето минало. Разбира се, действията, които сте предприели по-рано, имат значение за вашия живот. Но ако постоянно анализирате какво се е случило и защо, това може да доведе само до повече грешки. Вашето минало ще ви преследва, ако му позволите.

2. Прекалено съм стара за...

Никога не сте прекалено стари за нещо. Нелсън Мандела е станал президент на 76, Леондардо Да Винчи е нарисувал Мона Лиза на 51, а Вера Уанг е започнала да се занимава с мода след като навършва 40 години. Винаги има хора, които постигат значителни постижения, когато всички шансовете са привидно срещу тях. Докато се съмнявате в себе си и мислите, че вашето време вече е минало, губите самочувствие и способност да видите истинския си потенциал. Запомнете: Никога не сте твърде млади или стари, за да преследвате мечтите си.

3. Когато имам.... ще бъда щастлива

Щастието няма да дойде при вас, когато постигнете целта си. Вашето чувство на радост и задоволство ще бъдат временни и краткотрайни. Опитайте се да се чувствате щастливи, без да си налагате ненужни ултиматуми.

4. Мога да направя това по-късно

Това може би е най-популярната лъжа, която си казваме. Проблемът е, че никога не знаем колко време имаме. Може да се събудите един ден и да осъзнаете, че вече не разполагате с достатъчно време, за да сторите нещата, които винаги сте искали. Никой не знае какво крие бъдещето. Ако чакате перфектния момент, когато всичко ще бъде сигурно, той може никога да не дойде.

5. Никой не ме разбира

Това нещо смятат повечето хора в света, затова не сте сами. Спрете да мислите, че никой не ви разбира, защото не са съгласни с вас. Да бъдеш различен е нормално и понякога да слушаме човек с друго мнение може да ни помогне по-добре да разберем себе си.

6. Комплексите ми пречат на моите способности и усилия

Всъщност това, което мразите най-много в себе си и което се опитвате да скриете от другите, ви прави уникални и ви помага да изпъкнете. Опитайте се да се погледнете през очите на някой, който ви обича и ще се видите такива, каквито сте. Вашите комплекси не ви определят като личност.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама