6 модела със синдром на Даун, които разбиха стереотипите


6 модела със синдром на Даун, които разбиха стереотипите
Снимка: Instagram

Въпреки че само в САЩ има почти 400 000 души със синдром на Даун, обществото все още има много погрешни схващания за това заболяване. За щастие, светът се променя към по-добро и на хората с увреждания се дава шанс да обърнат всички стереотипи с главата надолу и да докажат, че само небето може да е граница. Ето защо днес ще ви запознаем с 5 модела със синдром на Даун, които счупиха стъкления таван на индустрията за красота и успяха са се наложат.

1. Маделин Стюарт

Маделин се превърна в световен феномен и сега тя е най-известният модел със синдром на Даун. Пътят ѝ към славата започнал, когато майка ѝ споделила снимка как Маделин свалила 20 кг, за да стане по-здрава и да преследва мечтите си.

2. Бет Матюс

Целта на Бет също е да промени гледната точка на хората за това заболяване. Майка ѝ сподели в интервю, че още с раждането ѝ лекарите представили новината негативно. Но Бет винаги е постигала повече, отколкото някой е очаквал.

3. Челси Вернер

Въпреки че лекарите ѝ обяснили, че винаги ще има нисък мускулен тонус, Челси станала два пъти световна шампионка по гимнастика. А фактът, че работи с много марки от H&M до Tommy Hilfiger, е само още едно доказателство, че никой не може да диктува на какво е способен човек.

4. Джесика Джасинто

Като тийнейджърка Джесика пробвала различни спортове и нито един от тях не я направил щастлива. Но в деня, в който участвала в конкурс за красота за момичета със синдром на Даун, Джесика блеснала и майка ѝ знаела, че Джесика е намерила своето място.

5. София Жирау

София разтърси модната индустрия преди няколко години, когато стана първият модел със синдром на Даун, който работи за Victoria's Secret.

6. Мариан Авила

Всички бихме могли да използваме житейския девиз на Мариан: „Мога“. Тя вече е участвала в кампании за Vogue и Levi's и продължава да се бори за това, в което вярва. Докато има хора с решителност като тази на Мариан, нашето общество е в сигурни ръце.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама