6 въпроса, които ще ви помогнат да рестартирате живота си


6 въпроса, които ще ви помогнат да рестартирате живота си
Снимка: iStock/Guliver

Есента обикновено е времето, когато се чувстваме изчерпани. Дните стават по-къси, мотивацията ни пада и просто искаме алармата да ни събуди през пролетта. 

Блогърката Яна Горбобская предлага следните 6 въпроса, които трябва да си зададете, когато се чувствате без енергия и се питате за смисъла на живота.

1. Кога за последно пихте вода?

Ако това е било преди повече от час и половина, изпийте чаша вода и просто си позволете да си вземете малко време за релакс.

2. Кога беше последният път, когато ядохте?

Ако е било преди повече от 2-3 часа, хапнете нещо - за препоръчване нещо, което съдържа въглехидрати. Ще се изненадате колко много проблеми ще разрешите наведнъж, когато приемете някаква храна. 

3. Кога беше последният момент, когато тренирахте?

Липсата на активност е като магическа пръчка, която вика демоните на депресията и изтощението. Може да си мислите, че да стоите в спокойствие и тишина ще ви помогне да съберете енергия, но това не е така. Еволюцията се е уверила, че ние постоянно имаме нужда от движение и не може да получим енергия от нищото. Затова най-добрият начин да повишите щастието и силата си е да отидете на разходка или да потичате. Ако предпочитате фитнеса, отидете. Един час активност ще осигури на мозъка ви щастливи хормони и ще се почувствате значително по-добре.

4. Кога беше последният път, когато направихте нещо, което ви даде чувство на завършеност?

Понякога се чувстваме безсилни, когато не виждаме никакви резултати от усилията си. Ето как да се справите с това: сменете това, което правите, с различна задача, която може да завършите. Напишете писмо. Създайте списък. Направете плейлиста. Почистете хола си. Направете нещо - каквото и да е - което ще ви даде чувство на контрол над живота ви.

5. Кога беше последният път, когато се похвалихте сами себе си?

Често очакваме някой друг да ни похвали и да ни оцени, както детето се надява да получи одобрението на своите родители. Но когато сме възрастни, ние сами трябва да сме си родители. И макар че може да желаем да бъдем хвалени от тези около нас, това не означава, че не трябва сами да се потупаме по рамото, когато го заслужаваме. За някои хора това е трудно нещо, но трябва да бъде правено. Във всеки от нас има нещо, което харесваме, и е важно да го намерим и да се придържаме към него.

6. Кога беше последният път, когато казахте нещо мило на някого?

Помислете талантите на някой ваш познат и намерете основателна причина да ги похвалите. Вижте как това ще се отрази на вашите мисли и чувства.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама