Дневниците на принцесата: Александра от Люксембург


Дневниците на принцесата: Александра от Люксембург
Снимка: Getty/Guliver Images

Мислите си, че принцесите живеят само в детските приказки? Те съществуват наистина и още как! Не е тайна, че когато стане дума за принцеси, Кейт Мидълтън и Меган Маркъл доминират и в заглавията, и в асоциациите на хората. Вече сме ви представяли отблизо редица дами със синя кръв – армейският кадет Сара, която е принцеса на Бруней, Джетсун Пема, по-известна като „Хималайската Кейт Мидълтън“ и Стефани Мари, внучка на Грейс Кели и прочута като „Дивото дете на Монако“.

Днес ще ви запознаем с още една известна принцеса, която привлича вниманието ни по всички правилни причини - Александра от Люксембург. Тъй като по-големият й брат, принц Гийом, наскоро обяви, че очаква първото си дете, нямаше как да не се чудим какво означава това за 28-годишната наследница на короната. И ето защо решихме да ви запознаем с нейната особа.

Александра е четвъртото дете и единствената дъщеря на великия херцог Анри и неговата съпруга Мария Тереза. В момента чаровната принцеса е пета по ред на трона, въпреки че не е особено голяма вероятността някога да стане кралица. Тя не само е последна след братята си, но и след техните бъдещи деца.

През 2009 година Александра завършва бакалавърска степен по изкуства и литература в Люксембург. След това започва да изучава психология и социални науки в САЩ, а желанието за още знания я отвежда в Париж, където придобива трета бакалавърска степен по философия и антропология. Но чакайте, дипломите й не свършват дотук. През 2017 година принцеса Александра става магистър по междуконфесионални науки в Ирландия. Следствие на рзличните страни, в които следва, красавицата говори свободно 4 езика.

Една от причините люксембургската принцеса да не е особено популярна е, че тя съвсем наскоро започна да посещава повече официални мероприятия. Дебютът й в тази сфера беше държавното посещение в Япония през ноември 2017 година.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама