До всички срамежливи хора


До всички срамежливи хора
Снимка: iStock/Guliver

Има хора, които умеят да общуват с нови хора, намират общ език с почти всички и никога не се притесняват от околните. Има обаче и такива, които са неуверени и срамежливи. Всъщност те са несигурни в себе си и много нерешителни. Притесняват се да комуникират с лица, които не са им достатъчно близки, понякога дори не искат да виждат странични хора.

Всъщност срамежливостта се появява от ранна възраст. Това са децата, които не вдигат ръка в час, не участват в състезания, не говорят със съучениците си, а в бъдеще това може да им създаде много сериозни проблеми. Според последни проучвания, срамежливостта се предава по наследство. Деца на енергични и общителни родители много рядко са срамежливи и се притесняват от други хора. Децата на срамежливи родители пък притежават същите черти на характера като тези на родителите си.

Ето как да се справите, ако сте срамежливи и искате да промените това.

Приемете се такива, каквито сте

Никой не е перфектен и не бива да изисквате това от себе си. Оценете позитивните си качества и черти, които със сигурност изобщо не са малко. Не се опитвайте да анализирате и поправяте себе си, само за да се докажете на някого. Приемайте и обичайте себе си. Вървете с гордо вдигната глава, независимо, че има неща, които не харесвате в себе си.

Не обръщайте внимание на мнението на околните

Колкото повече самоувереност показвате, толкова по-добре ще се чувствате и толкова повече хора ще ви забелязват. Винаги ще има някой, който да не ви харесва, но това не бива да е фактор за вас. Не се опитвайте да променяте мнението на който и да било, защото няма абсолютно никакъв смисъл. Бъдете над тези неща, радвайте се на живота и харесвайте себе си.

Изразявайте мнението си

Започнете по-често да казвате какво мислите, независимо дали останалите ще харесат това. Колкото по-често защитавате позицията си, толкова по-уверени в себе си ще ставате. Не се притеснявайте от чуждото мнение, защото винаги ще има хора, които не мислят по същия начин. Не се притеснявайте от спор с тези хора, тъй като все пак всеки си има мнение.

Не си мислете, че всички гледат само вас

Всъщност хората доста често не обръщат внимание точно на това, от което се притеснявате. Не си мислете, че всички гледат вас, наистина не е така. Винаги, когато някой ви погледне, си казвайте, че той просто харесва нещо във вас, а не се присмива.

Увереността е нещото, което ви е нужно. Ако не харесвате нещо в себе си, направете всичко възможно да го промените. Ако не можете, просто се примирете и започнете да го приемате. Ние имаме един малък трик за вас. Гледайте се в огледалото по няколко минути всеки ден. С времето ще започнете да осъзнавате колко красива сте всъщност. Днес ще харесате устните си, утре косата си и т.н.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама