Единственият начин да живееш добре е да не ти пука


Единственият начин да живееш добре е да не ти пука
Снимка: iStock/Guliver

Хората имат да ви кажат милион неща. Дори да не ви познават, дори да не сте им искали мнението, те винаги ще са там, за да ви информират, че си губите времето, че бъркате или че сте на грешния път. В случай, че си мислите, че живеете собствения си живот, грешите. Живеете живота на хората, поне докато ви пука какво мислят за вас.

Ако отделяте твърде много внимание на това, което хората мислят или говорят за вас, след време ще се окажете на едно нещастно място, непознато за вас, което е толкова далече от местата, на които сте виждали живота си. В крайна сметка, ние сме създадени, за да имаме своите мечти, стремежи и цели. А когато някой ни каже, че мечтата ни „не струва” боли. Но единственият начин болката да спре не е да угодим на чуждото мнение, за да чуем похвала и да получим потупване по гърба, а да спре да ни пука.

Животът трябва да се живее с отворени очи и още по-отворени обятия. Да можем да почувстваме вятъра, сълзите в очите и пеперудите в стомаха. Да имаме причина всеки ден да се усмихваме за нещо ново. Без значение какво мислят другите за нашите избори. Изберете ваши спътници да бъдат хората, които ви подкрепят и насърчават. Дори да искате да се борите с вятърни мелници…

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама