Как бързо и лесно да поглезиш всичките си сетива


Как бързо и лесно да поглезиш всичките си сетива
Снимка: iStock/Guliver

Пролет е и всички се захващат с пролетно почистване на дома. Избърсват прахта от всяка мебел, изхвърлят ненужните вещи и проветряват въздуха. Това се повтаря всяка година, но не забравяме ли нещо? Един пролетен детокс и на сетивата ни няма да ни се отрази зле. Дори напротив. Ще ни помогне да се отърсим от депресията и тежестта, натрупани през студените месеци, и буквално ще рестартира тялото. Ето какво да направите, ако искате да си осигурите наслада за сетивата.

Допир: Старт на ексфолирането

Редовното ексфолиране е най-добрият приятел на кожата. То премахва мъртвите клетки и я оставя гладка, нежна и чиста. И докато през зимата може и да пропуснем някое друго ексфолиране, защото така или иначе кожата ни е скрита под слоеве дрехи, то през пролетта и лятото то е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да се почувствате красиви и секси, осигурявайки си нежна и гладка кожа.

Мирис: Смени парфюма

Парфюмът е нещо като вълшебна отвара: носенето на нов предизвиква всякакви нови емоции и енергии. За да рестартирате за сезона, погледнете към аромат, който можете да носите всеки ден. Летните аромати като тропически плодове и цветя ще ви помогнат да се настроите на лятна вълна.

Вкус: Смени пастата

Ако някога сте мислили за преминаване към паста за зъби с изцяло естествени съставки, сега е идеалното време за това. Не само, че е по-добре за вашето здраве (знаете, без химикали), но пастата за зъби, която се отказва от мощен изкуствен аромат, всъщност ще ви направи друга важна услуга: ще направи храната с по-добър вкус. Така че в чест на всички свежи летни продукти, които сте готови да консумирате, направете си солидна терапия и рестартирайте вкуса си. В края на краищата, ще искате да се насладите на всяка хапка, нали?

Звук: Опитайте звуково изцеление

Това е древна практика, която датира от хиляди години, но с нарастването на популярността на всички неща, които се грижат за вас, е доста лесно да се намери звучното изцеление в клас по йога или на местно събрание. От посетителите на подобни класове се иска да участват или просто да си легнат и да слушат. Така или иначе, идеята е, че звуците ще предизвикат положителни мозъчни вълни, а това от своя страна подобрява настроението.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама