Как да бъдем като най-щастливата държава


Как да бъдем като най-щастливата държава
Снимка: iStock/Guliver

Дания беше обявена миналата година за най-щастливата страна в света. Това показа доклада от Мрежата за решения за устойчиво развитие след изследване на 157 страни. Много датчани споделят, че намирането на радост в ежедневните удобства на живота има голям принос за тяхното щастие. Името на тази идея? Хюг (Hygge).

Хюг се свързва най-вече с чувство на комфорт, безопасност и принадлежност. Ако някога сте седели на дивана, увити с одеяло, пиейки топло кафе или чай, значи сте преживявали хюг.

Ето 5 неща, които може да правите, за да изпитвате по-често хюг тази година.

1. Инвестирайте в свещи

Датчаните изгарят повече свещи от всички останали държави в света и за добра причина. Истинският пламък и прекрасният аромат допринасят за създаването на уютна атмосфера.

2. Винаги имайте на разположение от любимата си гореща напитка

Кафе, какао, чай - горещите напитки са сигурен начин да направите всяка ситуация по-приятна, затова се уверете, че винаги ги имате на разположение.

3. Контакти

Един от ключовите фактори за хюг е да бъдем около хора, които обичаме. Затова канете приятели вкъщи, гответе си или пък просто си говорете - без телефони, без разсейване. Насладете се на момента.

4. На топло

Пуловери, одеяла, дебели чорапи - комфортът е важен, за да изпитвате хюг. За нощите, когато навън е студено и вали сняг, увийте се в нещо топло и се насладете на спокойствието.

5. Забавете темпото

Между всички съставки на хюг - свещите, топлите напитки, одеялата - се крие всъщност идеята да отделите време, за да се насладите на всичко. Светът няма да спре, защото сте си взели време, за да се радвате на живота.

6. Заложете на естественото

Като цяло скандинавския интериор включва много естествено дърво и растения, за да може природата да влезе в дома ни.

7. Гответе

Без готови ястия, които просто да пъхнете в микровълновата. Съберете приятели и си сгответе сами с качествени продукти. Сипете си по чаша вино и се насладете на приятната компания и вкусните ястия.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама