Как да излекувате завистта си в социалните мрежи


Как да излекувате завистта си в социалните мрежи
Снимка: iStock/Guliver

Заради снимките, статусите и поставането на кадри от вълнуващи пътешествия, приказни сватби и сладки бебета изглежда сякаш всички имат прекрасен живот, освен вие самите. Чувствали ли сте се някога така? Ако е така, не сте сами. 

Заради социалните мрежи е по-трудно да разберем какъв всъщност е животът на повечето хора, тъй като виждаме само най-положителните постовете. За да се избавите от тази ревност, ви предлагаме да прочетете тези полезни съвети.

1. Починете си

Ако преминавате през тежък период, изтрийте профилите си в социалните мрежи. Почти е невъзможно да избегнете Instagram и Facebook, а това може да е изключително трудно, когато се чувствате самотни или депресирани.

2. Изключете си известията

Разберете, че има хора и фирми, които се борят за вашето внимание. Вместо да им го давате, поемете контрол, като изключите известията си.

3. Научете се да спирате да следвате

Когато забележите, че започвате да се сравнявате с другите, понижавайки самочувствието си, е време да спрете да следвате определени хора в социалните мрежи.

4. Споделете нещо различно

Предизвикайте се и споделете нещо от вашия живот, което обикновено не бихте постнали в социалните мрежи. Това може да е ваша страст, благотворителна проява, скрити таланти или пък дори лична битка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама