Как да използвате кристалите, за да повишите енергията си


Как да използвате кристалите, за да повишите енергията си
Снимка: iStock/Guliver

През последните години има все по-голям интерес към кристалното движение. Много хора вярват, че някои природни елемента използват положителна енергия, която може да промени живота ни към по-добро.

Ако се стремите да подобрите определен аспект от живота си, някои кристали могат да ви помогнат. Прочетете нататък, за да откриете смисъла на всеки кристал и дали имате нужда от него.

Аметист: Разрушава лошите навици

Аметистът е свързан с короната чакра и нашата висша духовна самостоятелност, но също така е и спокоен и ниско вибриращ кристал. Това му позволява да стимулира духовната свързаност. Аметистът е камъкът на трезвостта и помага да се преодолеят лошите навици. Той насърчава добрия сън. Също така е един от малкото кристали, които се самопочистват. Полагането на бижута и други кристали върху аметистните клъстери е чудесен начин да ги заредите. Аметистът е идеален за начинаещи и идва в толкова много красиви нюанси на лилаво.

Розов кварц: За любов към себе си

Розовият кварц резонира с богинята енергия и лунните вибрации. Това е камъкът на универсалната любов, тъй като насърчава самолюбието, емпатията и възбужда ревността. Селесистът засилва комуникацията и самоизразяването, като същевременно облекчава стреса и страха. Комбинацията от розов кварц и селестит създава най-красивата, чиста, любяща, божествена енергия. Те работят заедно, за да излекуват чакрите на сърцето и гърлото. Пример: Това сдвояване би било полезно за всеки, който преминава през труден момент в една връзка. Селеситът ще подобри способността за комуникация по конструктивен и спокоен начин. Розовият кварц допълва това чрез засилване на съпричастността, като помага на човек да действа с любов и уважение към себе си и другите.

Кварц: За да откриете мисията си

За да проявим нашия идеален живот, трябва да поставим фокусирани намерения. Ясният кварц и селенитът ни помагат да намерим яснота и посока. Селенитът е изпълнен с чисто бяла светлина и е самопочистващ се камък. Той ще спомогне за изчистване на застоялата енергия и на мъглявите мисли, като същевременно осигурява възможност за нови начинания. Прозрачният кварц е също основен инструмент за проявление. Той усилва и енергията на всяко намерение, поставено в него. Търсите ли баланс? Любов? Финансово изобилие? Опитайте се да проектирате тези намерения, докато използвате чист кварц и ще ги разширите.

Кехлибар: За емоционално и физическо здраве

Кехлибарът подпомага физическото самолечение, емоционалното изцеление и екологичното изчистване. Отваря и почиства всички чакри. Силно защитната енергия на камъка насърчава плодовитостта. Помага и за проявяването на идеите в реалността.

Жълти и златисти кристали: За повече сила и воля

Жълтите и златистите тонизирани кристали резонират с жълтата слънчева чакра - която е център на волята. Тази чакра развива нашето самоуважение, самодисциплина и личност. Балансирането на тази чакра с жълти и златисти кристали като цитрин и рутилиран кварц ще ни позволи да предприемем действия, да бъдем асертивни и да укрепим способностите за проявяване.

Карнеол и Арагонит: За повече енергия

Излекувайте долните си чакри с огнените енергии на карнеола и арагонита. Карнелианът увеличава физическата енергия и повишава креативността. Карнеолът е добър камък за разсъдливост и медитация, помага да сме фокусирани върху настоящето, вместо да се разсейваме от миналото. Арагонитът е изпълнен със заземяващата енергия на Земята, която може да подобри връзката с природата и насърчава опазването на ценните ресурси на Земята. Арагонитът помага на хората да се освободят от болката от миналото и настоящето, като напълно компенсира свойствата на карнеола. Това сдвояване ще стимулира мъжествената и креативна енергия, ще помогне на човек да се свърже със Земята и ще освободи миналото от негативността.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама