Мадона напсува Тръмп на Марша за правата на жените (видео)


Мадона напсува Тръмп на Марша за правата на жените (видео)
Снимка: Getty Images/Guliver

Общо два милиона се включиха в Марша за правата на жените и срещу Доналд Тръмп в САЩ. Само в Лос Анджелис участваха над половин милион души, но организаторите твърдят, че броят е още по-голям.

Последният голям марш в Лос Анджелис се проведе през 2006 г. и беше посветен на защитата на правата на мигрантите.

В протесната акция се включиха редица знаменитости, включително известната феминистка Глория Стейнем, актрисите Америка Ферера, Ашли Джъд, Блейк Лайвли, Дрю Баримор, Кристи Тайген, филмовият режисьор Майкъл Мур.

Американската поп звезда Мадона, която също се включи в "Женския мар“ във Вашингтон, напсува на два пъти президента на САЩ Доналд Тръмп и Си Ен Ен прекъсна речта й, извинявайки се на зрителите за нецензурните думи. Певицата, която активно се противопоставяше на Тръмп по време на предизборната кампания, изпя песента "Express Yourself" от четвъртия си албум "Like a Prayer".

По-рано съперницата на Тръмп на президентските избори Хилъри Клинтън изрази своята подкрепа за "Женския марш". "Благодаря ви за това, че се изправяте, че говорите, че отстоявате нашите ценности. Това е по-важно отвсякога. Искрено вярвам, че заедно сме по-силни отвсякога", написа тя в Twitter.

Акции на "нежния пол" срещу Тръмп се проведоха и в големи американски градове като Чикаго и Ню Йорк. Американските жени се обявяват против расизма, дискриминацията, за спазването на различни граждански права и свободи, и в подкрепа на мигрантите.

Подобни шествия са проведоха в целия свят - в Берлин, Париж, Рим, Виена, Женева, Амстердам, Найроби, Сидни, Мелбърн, Токио и Хелзинки.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама