Момиче, тормозено заради витилигото си, го превърна в изкуство


Момиче, тормозено заради витилигото си, го превърна в изкуство

Ашли Сото е била едва 12-годишна, когато за първи път е била диагностицирана с витилиго - състояние, при което кожата губи пигментацията си на места. Едва за няколко месеца белите петна се появили по 75% от тялото й, което трудно можело да се прикрие от околните.

Тя вече се чувствала ужасно заради състоянието на кожата й, когато едно малко момиченце я видяло по бански и я попитало дали се е "къпала в белина". Това накарало Ашли да започне да носи дълги ръкави и панталони всеки ден в отчаян опит да скрие тялото си.

"Толкова бях шокирана, че някой може да ми каже такова нещо, че плаках много. Не исках да съм болна. Това ме накара да започна да се крия от хората и да прикривам кожата си, за да не ми се подиграват", каза момичето пред "Дейли Мейл".

След като прекарва години в криене на състоянието си, Ашли решава да търси начини да покажа "несъвършенството си" и да го превърне в нещо, което да вдъхновява другите хора.

Тя осъзнала, че се чувствала най-красива, когато започнала да гледа на петната си като произведение на изкуството.

"Никога не съм разбирала колко красиво е моето витилиго, докато не очертах петната си с маркер. Това наистина ми помогна да подчертая различните цветове на кожата си. Това, което другите щяха да видят като несъвършенство, превърнах в нещо красиво."

Оттогава тя е пресъздала различни творби върху тялото си, сред които The Starry Night на Ван Гог.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама