Не правете това, ако искате да сте щастливи


Не правете това, ако искате да сте щастливи
Снимка: iStock/Guliver

Щастието идва в различни форми, които понякога е трудно да бъдат определени. Нещастието, от друга страна, се разпознава много по-лесно, когато се появи в живота на човек. То може да е опасно дори за околните. Изследване, проведено в Станфордския университет доказва, че всички, които комуникират с отчаяни и тъжни хора, имат проблеми със здравето и живеят по-кратко.

Доброто настроение и позитивната нагласа обаче са неща, които са изцяло под ваш контрол и зависят от всекидневните ви навици и поведение, пише Forbes. Ето защо, ако не искате да се превърнете във вечно нещастни, е добре да избягвате следните 8 навика, които са типични за склонните към депресии и песимизъм.

1. Очакване на бъдещето

"Ще бъда щастлив, когато...“ е най-лесният начин да попаднете в капана на депресивните навици. Няма значение как ще завършите изречението, важното е да разберете, че щастието е тук и сега – в настоящото, и не трябва да губите времето си в очакване на бъдещи моменти, които може никога да не дойдат.

2. Стремеж към придобиване на материали неща

Множество научни изследвания доказват, че материалните неща не носят истинско щастие и удовлетворение на хората. Те могат да ви разочароват, след като ги получите, осъзнавайки, че заради тях сте се лишили от наистина стойностните неща в живота си като семейство, приятели, преживявания и т.н.

3. Стоенето у дома

Характерно за всички хора, когато са тъжни, е да искат да избегнат всякакви социални контакти и да останат насаме със себе си. Не допускайте подобни състояния да ви направят асоциални и да ви отдалечат от приятелите, семейството, половинката и всички, които искат и могат да ви помогнат да преодолеете кризата.

4. Възприемане на себе си като жертва

Нещастните хора са склонни да приемат, че животът е много труден, че те нямат контрол над него и са просто жертви на обстоятелствата. Проблемът на тази житейска философия е, че води до чувство за безпомощност, а то потиска желанието на хората да предприемат действия, за да променят ситуацията.

5. Песимистична нагласа

Нищо не подхранва мъката така, както песимизмът. Освен това в един момент със своята негативна нагласа сами ще започнете да предизвиквате неприятните събития в живота си. Опитайте се да се фокусирате върху факти и неща, в които сте сигурни, и ще видите, че положението не е чак толкова лошо, колкото ви е изглеждало на пръв поглед.

6. Непрекъснато оплакване

Самият акт на повтаряне на проблема отново и отново води до засилване на негативното му влияние върху нас. По този начин сами подхранвате нещастието си. Докато продължавате да говорите и мислите за това, което ви тревожи, никога няма да успеете да го преодолеете.

Прочетете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама