Няма значение какво сте преживели, а как сте израснали


Няма значение какво сте преживели, а как сте израснали
Снимка: iStock/Guliver

В този живот ще правите много грешки. Ще обичате неправилните хора. Ще се проваляте. Ще плачете. Ще вярвате на някого, който ще ви предаде. Ще нарушите обещание. Ще загубите хора, които обичате. Ще направите нещо, което никога не сте смятали, че ще сторите. Ще се провалите.

Но най-важното е, че ще простите на другите, ще простите на себе си и ще продължите.

Животът е да правим грешки. Да се учим и да се опитваме да намерим своя път, който не е перфектно начертан пред нас. Трябва да открием кои сме. Да се освободим от всичко ненужно. Да си стъпим отново здраво на краката, след като сме изгубили стабилна основа.

Важно е да опитваме отново и отново, дори когато сме изгубили надежда.

И ето го най-важното нещо, което трябва да знаете за вашето съществуване на тази земя - наистина няма значение къде сте били или какво ви се е случило в миналото. Има значение само как сте израснали.

Всички идваме от различни места. Всички имаме различен багаж, който носим със себе си. Всички сме преживявали травма и сме изпитвали болка. Уроците, които сме научили, са най-добрите моменти и ние ги носим със себе си, където и да отидем.

Понякога може да облекчим нашия това. Понякога се научаваме с времето да оставяме нещата, които ни дърпат надолу. Понякога не носим болката си с нас. Но тя все още е тук, част от нас. И независимо колко ужасно е, тези неща са ни направили това, което сме днес.

Но всичкият багаж е в миналото. И това, което има значение сега, е как продължаваме след това. Как превръщаме болката в любов. Как продължава напред. Как ставаме това, което искаме.

Не казваме, че забравяте всичко, че магически ще изтриете това, което ви се е случило, и че това, през което сте преминали, няма значение.

Но просто не може да живеем живота си в сенки. Не може да позволяваме това, което ни се е случило, да унищожи нас и нашето бъдеще. Не може да бъдем ограничавани от нещата, които са ни наранили и са ни довели до дъното.

Ние сме по-големи от това.

Ние сме предназначени за по-хубави неща.

Ние сме силни, прекалено силни, за да гледаме назад.

Затова запомнете - миналото е минало. Няма значение къде сте била, какво ви се е случило или какви грешки сте допуснали - вие все още сте прекрасен и силен човек. И бъдещето ви приветства с отворени ръце.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама