Отбелязваме международния ден на щастието :)


Отбелязваме международния ден на щастието :)
Снимка: iStock/Guliver

20 март е обявен от ООН за Международен ден на щастието, който се отбелязва ежегодно от държавите членки на Организацията.

През 2011 г. Общото събрание на ООН приема резолюция, с която обявява щастието за фундаментална човешка цел и призова за по-приобщаващ, равнопоставен и балансиран подход към икономическото развитие, който разпространява идеята за щастието и благосъстоянието на всички хора.

По време на Международния ден на щастието, държавите членки на ООН, международните и регионални организации, както и гражданското общество и неправителствените организации се обединяват, за да отбележат деня по подходящ начин чрез образователни програми, с които да популяризират щастието като фундаментална човешка цел.

България е сред страните с най-нещастно население, тя е 129-та от общо 157 държави в класацията на ООН, показва годишният доклад World Happiness Report 2016, изготвен под егидата на ООН. За най-щастливата държава е обявена Дания, а след нея се нареждат Швейцари, Исландия, Норвегия и Финландия.

По повод Деня на щастието ви предлагаме няколко прекрасни цитата, които да ви усмихнат днес:

"Искаш ли да бъдеш щастлив, изкорени завистта от сърцето си“. Александър Дюма-баща

"Животът не е в това да правиш другите щастливи. В живота трябва да споделяш своето щастие с другите."

"На този свят няма нито щастие, нито нещастие, има само сравняване между едно състояние и друго. Нищо повече. Само който е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът." Де Монловие

"Щастието се дава на онзи, който е победил страха си да живее и да възприема живота като една свещена искра в нескончаемата поредица на епохите." Дугпа Ринпоче

"Щастието е въпрос на решение. И това е най-важното решение в живота ти! То определя всичко - как ще живееш, как ще се чувстваш, как ще се отнасяш към себе си и към света около себе си."

"Усмихвай се всеки път, когато имаш възможност. Не защото животът е лесен, перфектен или точно такъв, какъвто очакваш, а защото си избрал да бъдеш щастлив. За това, че си благодарен за всички хубави неща, които имаш и всичките проблеми, които знаеш, че нямаш."

"Щастие по наследство не иде. То не може да се даде. Щастието е нещо, което трябва да се добие с усилието на човешката воля. Щастлив може да бъде онзи човек, който е свободен от всички свои желания и странични мисли." П. Яворов

“Ако искаш да разбереш думата щастие, приеми я като награда, а не като цел.” Питагор

"Всяка минута, в която си ядосан, губиш 60 секунди щастие." Де Бовал

"Ако не носиш в себе си източника на радостта, т.е. мир на съвестта и невинност на сърцето, напразно ще го търсиш отвън." Далай Лама

"Щастието е като здравето, ако не го забелязваш, значи, че го имаш." Жан Жак Русо

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама