Понякога те не заслужават да им простиш…


Понякога те не заслужават да им простиш…
Снимка: iStock/Guliver

Понякога да простиш е най-голямата грешка, която можеш да направиш. Да поставяш себе си в една и съща ситуация и да очакваш различни резултати, означава че грешката е в теб. Дори да цениш и обичаш един човек, понякога трябва да филтрираш токсичността в живота си и да заобичаш повече себе си.

Понякога не знаеш кой е правилният път. Мислиш че да постъпиш добре означава да простиш. Но не е така. Някои хора не заслужават нито прошка, нито втори шанс. Не заслужават съчувствието, любезността ти и още по-малко прошката ти. И понякога най-доброто, което можеш да направиш за тях, за тяхното развитие, е стъпка встрани. Защото само така ще осъзнаят действията си.

Вярваш, че винаги трябва да слушаш сърцето си. Но понякога е по-добре да слушаш разума. Да игнорираш чувството за вина и съжаление, да пребориш желанието да помогнеш, да спреш да търсиш пътя към техните души. Защото те не заслужават вашата прегръдка и уверение, че всичко е наред. Не заслужават да се почувстват по-добре за ваша сметка.

Не трябва да продължаваш да предлагаш сърцето си "на тепсия" на хора, които са го чупили малко по малко.

Понякога най-правилното нещо се оказва и най-трудното – да си тръгнеш без да се обръщаш назад. И е наистина гадно, когато го осъзнаеш. Но понякога те не заслужават да им простиш…

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама