Прочетете това, ако мислите, че не може да продължите напред


Прочетете това, ако мислите, че не може да продължите напред
Снимка: iStock/Guliver

Знаем, че в момента всичко ви изглежда безсмислено. Постоянно се питате защо и как. Страхувате се да продължите напред, тъй като смятате, че може би е прекалено скоро. Ами ако е грешка? Какво ще се случи, ако никога повече не се почувствате по същия начин?

Но докато вашата врата е винаги отворена, по-добри неща ще почукат на нея и докато сърцето ви все още тупти, винаги ще намери начини отново да се влюби.

Тъй като това, което ни спира да продължим напред, е същото, което може да ни освободи. Тези, които ни нараняват, са тези, които могат да ни излекуват, когато решим да им позволим.

Защото, макар да мислите, че не искате да продължите напред, вие също така не желаете да бъдете просто някой спомен, преживяване или човек, който е решил да не обича.

Дълбоко от сърцето си желаете да се справите и да вървите отново с гордо изправена глава, да обичате себе си достатъчно, за да знаете, че нещо по-добро ви предстои, да спрете да чакате да се появи идеалният, да върнете отново усмивката на лицето си.

Защото истината за продължаването е, че то боли. Тежко е да погледнеш назад, да захвърлиш всички спомени и да приключиш нещо, на което не си бил готов да сложиш край, но в живота нещата, които са най-трудни, са тези, които трябва да направим, за да живеем, да оцелеем и да успеем.

Тъй като, макар че боли да продължим, боли много повече да стоим на едно и също място. Тежко е да се страхуваш да изгубиш някого, който не изпитва същото към теб.

Но както влака - трябва да продължиш да се движиш, не може да спираш на една спирка, да чакаш всеки пътник да се качи, да изпуснеш цялото пътуване, защото някой не може да ти даде това, което искаш.

Не може да продължаваш да се движиш в същата посока, която води на никъде, просто трябва да продължите напред. Ако те се интересуват от вас, ще ви последват. Ако не го правят, трябва да вярвате, че пътят е осеян с много изненади и има по-добър подарък за вас. Трябва да продължите на вървите, докато вече не виждате пътя, който сте оставили назад.

Тъй като понякога, за да се появат нови неща, старите трябва да изчезнат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама