Психологически трикове, с които да впечатлявате хората


Психологически трикове, с които да впечатлявате хората
Снимка: iStock/Guliver

Трудно е да се обясни защо харесваш един човек. Може би усмивката му, шегите му или дългите драматични разговори, които водите заедно. Хората си допадат по различни начини, но често се затрудняват да спечелят чуждото внимание.

Години наред социолозите правят проучвания и търсят отговори. Опитват се да открият скритите знаци, които успяват да очароват непознатите. Представяме ви някои от техните открития, които да ви помогнат да разширите кръга си с приятели.

1. Копирайте движенията и мимиките на човека срещу себе си

Хората се чувстват по-близки, когато имат нещо общо по между си. По този начин все едно гледат себе си в огледалото. 

2. Прекарвайте повече време с хората, с които искате да се сближите

Колкото повече давате от личното си време, толкова по-гарантирано е приятелството ви. Хората харесват близостта, която става толкова натрапчива, че имаш чувството, че се нуждаеш от този човек, за да съществуваш.

3. Правете комплименти

Всеки обича да чува хубави неща за себе си. Повдига самоувереността и амбицира да бъдеш все по-добър. Най-доброто начало за запознанство е комплиментът още в първите изречения.

4. Предизвиквайте положителни емоции

Обичаме да се разтоварваме, когато сме сред хора. Ако един човек се чувства така във вашата компания, то постоянно ще я търси.

5. Бъдете компетентни

Когато опитвате да вкарате някаква интересна тема, гледайте да сте компетентни по нея. Интелигентността краси човека.

6. Разкривайте недостатъците си от време на време

Компетентни, но умерено. Не карайте човека срещу вас да се чувства глупав, когато показвате, че знаете всичко. От време на време показвайте и вашите недостатъци. Бъдете обикновени хора.

7. Подчертавайте общите ценности

Общите цели събират хората. Усещат подкрепа във ваше лице и се чувстват комфортно.

8. Небрежно докосване

Учените са доказали, че небрежното леко докосване в разговора, прави хората една идея по-близки. Докосването засвидетелства разбирателство и съпричастност.

9. Усмихвайте се

Всички харесваме усмихнатите хора. Това е знак за приветливост, способност на една харизматична личност, която внася весело настроение дори и в най-напрегнати моменти.

10. Вижте човека така, както той вижда себе си

Мечтите поддържат амбицията на хората и ги правят щастливи. Много са тези, които не успяват да ги сбъднат и страдат от това. Някой е искал да бъде певец, но и този път кастинга не е минал както трябва. Покажете, че вярвате в него и го уверете в това. Това ви гарантира 100% харесване от другата страна.

11. Споделете някоя тайна

Тайните се споделят само на близки хора. Така казвате индиректно: За мен ти си близък, а аз за теб?

12. Покажете, че вие също можете да пазите тайна

Това е следващата фаза. Щом споделиш – и те трябва да ти споделят. По този начин и двамата давате свидетелство за приятелство.

13.  Провокирайте чувството им за хумор

Когато се шегувате, давате повод и на човека срещу вас да спомене нещо смешно. Постарайте се да направите края на шегата наистина забавен. Дори никой друг да не я харесва, изпаднете в бурен смях.

14. Накарайте ги да говорят за себе си

Оставете ги да споделят и да опишат на кратко живота. Изслушвайте до край без да прекъсвате. Дайте знак, че се интересувате от този човек и той веднага ще го забележи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама