Първата балерина с хиджаб


Първата балерина с хиджаб

14-годишната Стефани Курлоу е първата в света балерина, която е мюсюлманка и носи хиджаб. Тя се бори да постигне мечтата си, откакто е била на 9 години и нейното семейство е приело исляма.

Както може би знаете, хиджаб е важен артикул за мюсюлманските жени, за да практикуват своите вярвания, но това не било достатъчно основание за балетните учители в Сидни, за да позволят носенето му в часовете. След като Стефани намерила училище, където да й разрешат да учи балет и да носи хиджаб, тя стартирала кампания и събрала повече от 7000 долара, които да използва за частни уроци.

Било е дълъг път, но когато човек желае нещо много силно, той го постига. Както каза пред CNN: "Мисля, че е наистина невероятно как балерините никога не показват болка. Може да кървим в палците си, но никога не показваме болка.

Сега тя е на път да стане първата професионална балерина с хиджаб. Стефани се е превърнала в вдъхновение за всички жени, които се опитват да се докажат и да реализират мечтите си независимо от религията, която изповядват.

Курлоу също така се надява някой ден да си отвори собствено балетно училище. "Това училище ще има специални програми за специфични райони и ще подкрепя млади таланти." 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама