Вие сте точно там, където трябва да бъдете


Вие сте точно там, където трябва да бъдете
Снимка: iStock/Guliver

Спрете. Спрете да се питате. Спрете да премисляте. Спрете да се връщате назад и да се опитвате да измерите къде сте били и колко ви остава, за да стигнете. Спрете да си казвате, че не сте стигнали на точното място, че не сте достатъчно добри.

Спрете.

Защото там, където сте в момента, макар цялото това несъвършенство, бъркотия и крачки, които все още трябва да извървите - е точното място, където трябва да бъдете.

Хиляди моменти са ни довели до тук. Стотици решения и действия. Милиони малки мисли и грешки са ни довели до тук.

Поради някаква причина не спираме да си казваме, че не сме достатъчно добри, че има още много път да извървим, че никога няма да достигнем до онова ниво или стандарт, които сме създали за себе си. Но забравяме, че всяка стъпка от пътешествието е част от него. Забравяме, че ще има трудни препятствия по пътя, за да успеем, че ще има спадове и че понякога изобщо няма да вървим напред, а просто ще стоим на едно място. И всички тези места са правилни.

Защото, където сме във всеки момент, е там, където трябва да бъдем.

Трябва да сме уморени, да се чувстваме победени и закотвени. Тъй като тези места са временни и в крайна сметка ще се променят.

Както ще имаме моменти на велики успехи, абсолютно перфектни моменти, когато не можем да спрем да се усмихваме, тъй като усещаме, че всичко си идва на мястото.

Вижте, всичко е част от приключението. Всеки възход и падение, всеки добър и лош момент. Просто трябва да си напомняме, че се справяме добре - там, където сме. Трябва да си казваме, че сме силни и способни, че можем да преминем през това, че сме достатъчни.

Трябва да спрем да си повтаряме, че се проваляме, че няма да успеем, защото все още не сме го постигнали, че губим, защото няма нищо за губене.

Ние само натрупваме знание, мъдрост, преживявания, уроци. Всичко, през което преминаваме, ни учи да оцеляваме. Всяка пречка ни помага да научим къде сме. Всеки болезнен момент ни съкрушава, но също така ни помага да се изградим. И малко по малко, ние преминаваме през това.

Затова спрете. Спрете да се притеснявате. Спрете да се чудите. Спрете да си позволявате да се чувствате победени. Вие не сте това. Вие сте човек, който расте, променя се, учи, успява. И къде сте в момента? Точно там, където трябва да бъдете. Доверете са на момента и най-вече на себе си. Вие сте невероятна и силна.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама